AF-datter bygger nye boliger i hurtigvoksende svensk by

AF Gruppens datterselskap HMB Construction AB har inngått en avtale med Eskilstuna Kommunfastigheter AB om å bygge 65 nye utleieenheter i nye Munktellstaden.

Kontraktsbeløpet utgjør cirka 112 millioner svenske kroner, skriver AF Gruppen i en børsmelding.

Munktellstaden ligger sentralt ved Eskilstunaån, og preges av vakre, industrihistoriske miljøer. Her er det i dag arenaer for sport, scenekunst, opplevelser og kunnskap. Nå kompletteres bydelen med totalt 400 nye boliger.

HMB har fått i oppdrag å bygge 65 boliger med tilhørende underliggende garasje, ved Eskilstunas arena for idrett, konserter og messer. Etter planen skal boligene stå klare for innflytting høsten 2021. Oppdraget gjennomføres som en totalentreprise.

Eskilstuna Kommunfastigheter og HMB har samarbeidet på en rekke tidligere boligprosjekter, og sammen har selskapene også bygd og renovert omsorgsboliger

og skoler.

- Eskilstuna er en av de kommunene som vokser raskest i Sverige. Vi er stolte over å ha fått fornyet tillit og å kunne bidra til å skape attraktive og levende miljøer i byen, sier Bård Frydenlund, konserndirektør Sverige i AF Gruppen.

HMB Construction bygger i Stockholm, Mälardalen, Dalarna, Västmanland, Uppland og Gästrikland, og har for øyeblikket 1 500 leiligheter i produksjon. Selskapet omsetning i 2018 var 1,3 milliarder svenske kroner.