Fra venstre: Eirik Løkke, direktør for forretningsområdet arkitektur i WSP, Ståle Sletten, divisjonsleder Lillehammer og Hilde Nordskogen, adm.dir. WSP

Plan og Prosjekt Arkitekter blir til RiK Arkitektur

Arkitekturmiljøet Plan og Prosjekt Arkitekter på Lillehammer ble torsdag en del av RiK Arkitektur-virksomheten.

Når disse to erfaringsrike kontorene slår seg sammen til nye RiK Arkitektur, får det samlede arkitekturmiljøet nær 30 medarbeidere fordelt på kontorer på Lillehammer og i Oslo. WSP Norge eier begge miljøene, skriver de i en pressemelding.

Ved siden av rene arkitektfag tilbyr nye RiK Arkitektur spisskompetanse på verneverdige bygg og rehabilitering, landskapsarkitektur, BIM og plan- og reguleringsarbeid.

- Dette er en spennende utvikling for arkitektene i WSP, som nå får et større faglig miljø og mer bredde i ekspertisen. Og med WSP i ryggen har vi også solid nasjonal og internasjonal rådgivnings- og prosjektledelseskompetanse å lene oss på, sier Eirik Løkke, direktør for forretningsområdet arkitektur i WSP i meldingen.

RiK Arkitektur, som hittil har vært Oslo-basert, står bak designet av det nye stupetårnet og servicebygget med kiosk og toaletter på Kadettangen i Sandvika i Bærum kommune, samt en rekke antikvariske arbeider i forbindelse med rehabiliteringer av verneverdig bygningsmasse over hele Østlandet.

Plan og Prosjekt Arkitekter er blant de mest erfarne arkitektene på Lillehammer og står blant annet bak prosjekteringen av flere av OL-anleggene som ble bygget i forbindelse med OL på Lillehammer i 1994. Arkitektkontoret står også bak en rekke byggprosjekter på Østlandet, deriblant Gjøvik barnehage og Cyberforsvarets nye kontorbygg på Jørstadmoen.

Bakgrunnen for sammenslåingen er fusjonen i WSP som fant sted 1. september i år, der Plan og Prosjekt Arkitekter AS og RiK Arkitektur AS ble fusjonert med eierselskapet WSP Norge AS. De to tidligere legale enhetene fortsetter nå samlet under navnet RiK Arkitektur.