Fjellet Mannen. Arkivfoto: Ivar Gedde-Dahl Ekseth/NTB scanpix

Mindre steinsprang fra Veslemannen natt til mandag

Det gikk fem små steinsprang fra Veslemannen natt til mandag. Søndag ble faren for ras fra den aktive delen av Mannen i Rauma økt fra oransje til rødt.

Det er Sivilforsvarets lyttepost ved foten av fjellpartiet Mannen som har registrert steinsprangene, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorats (NVE) pressevakt til NTB mandag morgen. Ifølge VG ble det siste steinspranget registrert like før klokken 3.

NVEs geologer skal nå gjøre en siste sjekk av instrumentene og skrive en detaljert dagsrapport som blir publisert klokken 9 på NVEs nettsider. At det går steinsprang i området, er helt normalt.

Farenivået ble oppjustert klokken 22.30 søndag kveld på grunn av mye nedbør og store bevegelser. Ni beboere ble evakuert fra området nedenfor fjellet. Det er Rauma kommune som har ansvaret for evakueringen, og politiet har opprettet vakthold på stedet.

Farenivået for Veslemannen ble først hevet til gult 13. juni på grunn av økte bevegelser. Tidligere søndag ble farenivået hevet til oransje.

I fjor ble området evakuert seks ganger etter rødt farevarsel for Veslemannen.

Veslemannen er en relativt liten, men svært aktiv del av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. Veslemannen har et volum på 120.000–180.000 kubikkmeter, noe som utgjør rundt 1 prosent av det totale volumet av Mannen.

(©NTB)