El-Bjørn og Satema får samme eier - United Power

EI-Bjørn AB og Satema AS blir nå en stor aktør innen midlertidig el-forsyning, klima og lys. United Power er navnet på den nye gruppen Connecting Capital blir hovedeier sammen med Svein Persson og Tore Persson, Satema AS.

- EI-Bjørn, med hovedkontor i Anderstorp, ble etablert i 1954. Satema, med hovedkontor i Oslo, ble etablert i 1963. Begge selskaper er i dag ledende leverandører av midlertidige el-løsninger innen produktområdene kraft, klima og lys til det europeiske markedet. Satema er i tillegg en betydelig leverandør av elektrotavler og mobile og stasjonære reservekraftløsninger. Begge selskaper har hatt en sterk vekst de senere år og sammen utfyller de hverandres produktspekter noe som gir muligheter til å påta seg større prosjekter innen flere disipliner. Utvikling av nye produkter og løsninger vil bli styrket gjennom dette samarbeidet, til gode for våre kunder, heter det i en felles pressemelding.

EI-Bjørn og Satema vil fortsette sine virksomheter under egne merkenavn, mens eierselskapet United Power vil stå for samordning og utvikling.

- Vi på Connecting Capital, i egenskap av et industrielt orientert investeringselskap, er glade over å få være med å skape United Power. Et smått historisk øyeblikk sammen med eiere og ledelse i Satema og ledelsen i EI-Bjørn, sier Lars Nordin, styreleder.

- Som eiere av Satema ser vi denne transaksjonen som en enestående mulighet til å skape en stor aktør med tilstrekkelige ressurser for videreutvikling og ekspansjon både produktmessig og geografisk, sier Svein og Tore Persson.

United Power vil ha produksjon i Norge, Sverige, Finland og Latvia. Gruppen sysselsetter cirka 250 personer og omsetter i år for 700 millioner kroner.

Oaklins Norway har bistått Satema som rådgiver i transaksjonen.