Tomten i Schancheholen (til venstre i bildet) er omgitt av veier på alle sider. Ill.: Stavanger kommune.

Kruse Smith og Backe Rogaland kjemper om brannstasjoner for 200 millioner

Kommunalstyret for miljø og utbygging i Stavanger kommune har prekvalifisert Kruse Smith Entreprenør og Backe Rogaland til konkurranse for bygging av to brannstasjoner i Schancheholen og Lervig med tilhørende utomhusanlegg.

- De to brannstasjonene som skal bygges gjennom dette prosjektet er en del av en ny brannstasjonsstruktur for Rogaland brann og redning IKS. Denne strukturen er påbegynt med ny hovedbrannstasjon i Sandnes, som var ferdigstilt i 2017, og disse to vil bli en videre utvikling av denne strukturen. Disse to stasjonene skal dekke gamle Stavanger brannstasjon sitt område på utrykning, som skal legges ned når disse to åpner. Lervig blir en havne- og dykkerstasjon, mens Schancheholen blir en vanlig kasernert brannstasjon, opplyser prosjektleder Randi Sunde i Stavanger Eiendom.

I leveransen inngår byggingen av to brannstasjoner med tilhørende utomhusanlegg. Hvert bygg har et bruttoareal på rundt 3.000 kvadratmeter.

I Schancheholen skal prosjektet gjennomføres som avklart i reguleringsplan med bestemmelser.

I Lervig skal oppdragsgiver regulere området basert på vinnende løsningsforslag. Her inngår tekniske anlegg knyttet til ny avløpspumpestasjon, VA-ledninger samt fjernkjøling, og fjernvarme fra Lyse Neo. I Lervig er det også flere politiske vedtak som legger føringer for prosjektet, hvorav en parkmessig tilknytning fra taket på brannstasjonen til fremtidig park nord for tomten. For dette oppdraget benyttes anskaffelsesmetoden Best Value Procurement (BVP) - også kjent som prestasjonsinnkjøp på norsk. Med BVP forventer oppdragsgiver å gjennomføre en effektiv og målrettet konkurranse som spisses mot Leverandørens evne til å se hele oppdraget fra start til mål og til å bidra til redusert risiko.

Estimert verdi er 196 millioner kroner.