Mineralvandsfabrikken utgjør et helt kvartal i sentrale København

Kontrakter for 590 danske millioner til Veidekkes datterselskap

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har signert kontrakter for to nye prosjekter i Danmark. Disse er Mineralvandsfabrikken i København og ny politiskole i Vejle.

Kontraktsverdiene er på henholdsvis 330 og 260 millioner danske kroner.

Begge prosjektene skal ferdigstilles i 2020.  Mineralvandsfabrikken utgjør et helt kvartal i sentrale København og vil inneholde næringslokaler og 69 nye boliger. Når prosjektet står ferdig vil det omfatte drøyt 17.500 kvadratmeter, hvorav nybygg og ombygg utgjør hver sin halvpart.

I tillegg kommer et kjellerareal på 2.250 kvadratmeter. Bygningsmassen som står på området i dag er fredet og skal renoveres for bruk til privat næringsvirksomhet, skriver Veidekke i en pressemelding.

Uddannelsescenter Vest, som blir Rigspolitiets nye politiskole i Vejle, får et samlet areal på 20.000 kvadratmeter, hvorav halvparten oppføres som nybygg mellom eksisterende bygg.

I prosjektet inngår også renovering av en gammel sykepleieskole som skal bygges om til hybler, samt riving eller ombygging av andre bygg på stedet.

Rigspolitiets nye politiskole i Vejle får et samlet areal på 20.000 kvadratmeter,

Udddanningscenter Vest skal oppfylle alle spesialkrav til politiskolebygg, og foruten å huse klasserom, auditorium, treningsrom og idrettssal, får senteret et område for praktisk trening på politiaksjoner. Skolens elever vil kunne følge med på mange av aktivitetene fra kantine og oppholdsrom i atriumsgaten som løper gjennom skolen. Det skal også bygges overnattingsrom til bruk ved etter- og videreutdanning, samt personal- og administrasjonsavdeling og innen- og utendørsfasiliteter for simulering og øving.

– Begge prosjektene er eksempler på dedikert innsats fra våre medarbeidere i København og på Jylland. Vi bygger videre på vår kompetanse og forretningsmodell som er å levere verdi gjennom tidlig og sterk involvering av alle parter. Slik kan vi kan utnytte hele fagkompetansen og levere bygg som gir kunden og brukerne størst mulig verdi, sier Torben Bjørk Nielsen, administrerende direktør i Hoffmann A/S, i pressemeldingen.