Franzefoss etablerer nytt avfallsmottak i Vestfold

Franzefoss Gjenvinning AS startet sin virksomhet i Vestfold med oppkjøpet av LG Plast på Barkåker i 2017 og Stokke Containerservice i 2018. Nå samlokaliseres virksomheten i et nyoppusset anlegg i Taranrødveien 85 på Sem utenfor Tønsberg.

Det nye anlegget skal ta imot, sortere og behandle alle typer avfall fra privat næringsvirksomhet, offentlig sektor og landbruket i hele Vestfold.

Anlegget vil sysselsette en driftsleder, to maskinoperatører og fire sjåfører, og deler administrasjon med avdelingen i Porsgrunn.

– Gjennom å samarbeide med avdelingen i Porsgrunn kan vi sikre god logistikk og rask kundeservice i hele Vestfold og Grenlandsområdet. Samtidig ser vi klare fordeler med å ha et eget behandlingsanlegg i Vestfold. Det gir oss bedre kontroll på hele prosessen, fra innsamling til gjenvinning av avfallet, sier anleggssjef Espen Loraas i en pressemelding.

På anlegget installeres det nå en sorteringslinje for restavfall og en ballepresse for papp, papir og plast. I tillegg skal anlegget ta imot trevirke og håndtere farlig avfall på en trygg og miljøvennlig måte.

– Vi har tillatelse til å ta imot og håndtere alle typer avfall. Det betyr at vi fortsetter virksomheten som før, med samme mannskap og bilpark. Alle våre kunder vil oppleve å bli ivaretatt på en enda bedre måte i tiden som kommer, fortsetter Loraas.

Det nye anlegget åpner dørene og inviterer alle kunder, naboer og andre interessenter til en markering den 30. mars fra kl. 11 til 15. Her vil det bli omvisning i det nye anlegget og gratis servering fra grillen. Barna vil få muligheten til å prøve anleggsmaskiner og hilse på Franzefoss-monstrene.