Foto: PipelifeFoto: PipelifeFoto: PipelifeFoto: PipelifeIllustrasjon: Pipelife

Pipelife satte verdensrekord

Rørprodusenten Pipelife Norge har satt verdensrekord med et rørslep fra Stathelle til Malaysia.

Det skriver Pipelife i en pressemelding mandag.

Illustrasjon: Pipelife

En rørleveranse til en stor kraftutbygging i staten Sarawak på Borneo ble slept 27.720 kilometer fra Norge til Malaysia. Nå kan rekorden komme i Guinness rekordbok, skriver Pipelife.

Det er Pipelifes fabrikk på Stathelle som har stått for produksjonen og leveransen av rekordkontrakten, som ble signert før jul i 2017. Rørene ble produsert frem til april 2018, og deretter slept til Bintulu i Malaysia. Seilasen ned vestkysten av Afrika, rundt Kapp det gode håp og over det indiske hav til Borneo, tok hele 190 dager, heter det i pressemeldingen.

PE-rørene som nå er på plass ved kraftverket i Malaysia, har en utvendig diameter på 2,5 meter. Totalt var leveransen på 3.330 meter rør, fordelt på seks rør på 555 meter hver.

Rørene fra Stathelle er inntaksledningene for kjølevann for kraftanlegget til Sarawak Energy, som bygges av kinesiske SinoHydro.

Rekordslepet til Malaysia på 27.770 kilometer er en ny verdensrekord i rørslep. Pipelife Norge hadde også den forrige rekorden, som ble satt i 2016 da de gjorde et tilsvarende slep til Uruguay. Den distansen var rundt halvparten av Malaysia-slepet, heter det i pressemeldingen.

– Det er utrolig moro om rekorden blir offisiell ved å komme inn i den berømte rekordboka, sier Trygve Johan Blomster, eksportsjef i Pipelife Norge.