Ronny Øvrevik, regiondirektør for region sørvest i Bravida, og Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør Helse Stavanger. Foto: Svein Lunde / Helse Stavanger

Bravida vant elektro-kontrakt til 300 millioner kroner med SUS2023

Bravidas avdeling i Stavanger har fått kontrakten med å levere el-anlegget til det nye sykehuset på Ullandhaug i Stavanger. Avtalens verdi er nær 300 millioner kroner inkludert merverdiavgift.

Det skriver Bravida i en pressemelding mandag.

Bravida skal levere elektrisk anlegg til hele det nye sykehuset. Kontrakten omfatter basisinstallasjon for elkraft, lavspent forsyningsanlegg, lys, nødlysanlegg og elektrisitet for utendørs anlegg, heter det i meldingen.

– Nøkkelleveranse

Det inngår også i kontakten å levere systemer for kabelføringer for IKT, tele og automatisering inne og ute, integrert kommunikasjon, alarm og signalanlegg, adgangskontroll og innbruddsanlegg, brannalarmanlegg og pasientsignalanlegg, blant annet.

– Vi er stolte over å bli valgt som leverandør på elektro på dette prosjektet. For oss er det en betydelig anerkjennelse av den kompetansen vi har bygget opp på leveranser til helsesektoren, sier regionsdirektør for sørvest i Bravida, Ronny Øvrevik.

– Det er god fremdrift i sykehusprosjektet, og dette er en nøkkelleveranse som det er godt å ha på plass, sier Kari Gro Johansen, prosjektdirektør for SUS2023, i pressemeldingen.

Må ansette

Bravida har også vunnet kontrakten om levering av gass og trykkluft til sykehuset, gjennom datterselskapet Oras. Den avtalen var på 108 millioner kroner. Arbeidet for begge avtaler vil bli utført fra 2020 til 2022, skriver Bravida.

– Elavtalen gir arbeid til mellom 60 og 80 medarbeidere. Med 175 ansatte i Stavanger betyr dette at vi må ansette flere medarbeidere, fra lærlinger til erfarne elektrikere, sier Øvrevik.

– El-kontrakten er viktig. Nå ser vi frem til å jobbe godt med Bravida for de beste løsningene for det nye sykehuset. Det er positivt at Bravida holder til her, fordi vi tror på nært samarbeid med lokalt næringsliv når vi jobber med å bygge nytt sykehus for befolkningen i Sør-Rogaland, sier Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør ved Stavanger universitetssjukehus.

– Kontrakten med SUS bekrefter vår solide kompetanse. På SUS2023 vil våre medarbeidere på både medisinske gasser og elektro og andre aktørers medarbeidere utnytte verktøy for digital samhandling og prosjektstyring. SUS2023 har vært klare i forutsetningene om å utnytte digitale verktøy i prosjektet. Noe de skal ha honnør for, uttaler administrerende direktør Tore Bakke i Bravida Norge i pressemeldingen.