Trond Frigaard, gründer og eier av Frigaard Gruppen. Foto: Frigaard Gruppen og Lejla I. Brackovic

Sterk vekst i Frigaard Gruppen

Frigaard Gruppens to hovedvirksomheter har offentliggjort sterke resultater for fjerde kvartal og året 2018.

Veksten er spesielt stor innen eiendom. Her er omsetningen nær tredoblet sammenliknet med året før og driftsresultatet er femdoblet.

Eiendomsutvikling er et forholdsvis nytt satsingsområde for Sarpsborg-baserte Frigaard Gruppen som ble grundet i 2004. Satsingen på eiendom hadde sin begynnelse i 2015 med kjøpet av aksjemajoriteten i stålkonstruksjonsselskapet Metacon i Rakkestad. I dag er eiendomsvirksomheten samlet i Frigaard Property Group.

– Veksten er et resultat av målrettet satsing og vekst gjennom lønnsomme oppkjøp. Frigaard Property Group har allerede blitt en betydelig entreprenør og boligutvikler i bynære områder på Østlandet utenfor Oslo, i det om ofte omtales som intercity-regionen, forklarer Trond Frigaard. Han er gründeren og eier av Frigaard Gruppen.

I fjor kjøpte Frigaard Property Group bygg- og anleggsentreprenøren Alento som har hovedkontor i Drammen. I samme transaksjon overtok Frigaard Property Group resten av aksjene i Metacon. Dermed passerte årsomsetning 900 millioner norske kroner og driftsresultatet (ebitda) ble 110 millioner norske kroner. Ordrereserven ved utgangen av året var 969 millioner kroner.

– Vi skal vokse videre og er stadig på utkikk etter nye virksomheter som kan bli en del av vår satsing. Samtidig skal vi styrke ledelsen av virksomheten med ny konsernsjef og finansdirektør til Frigaard Property Group, sier Trond Frigaard.

Frigaard Gruppen har røtter tilbake til 1946 med industriselskapet Sarpsborg Metall, og industri og handel er i dag den andre hovedvirksomheten i gruppen. Også på dette feltet har Frigaard Gruppen gjennomført en rekke vellykkede oppkjøp de siste årene og industri- og handelsvirksomheten er nå samlet i selskapet North Investment Group. I januar i år kjøpte selskapet Sørlie Prosjektinnredninger i Sarpsborg.

North Investment Group eier velkjente produkter og varemerker innen lagerløsninger, kontormøbler, skolemøbler og arbeidsstasjoner og inventar for mekanisk industri. Selskapet har hovedkontor i Sarpsborg, til sammen ca 300 ansatte og om lag 70 prosent av omsetningen i Sverige.

– Over tid har vi i Frigaard Gruppen og North Investment Group etablert et stort, internasjonalt nettverk av leverandører som gjør at vi i praksis kan produsere garderobeskap, industrireoler, kontorstoler, skolemøbler eller nær sagt hva det skal være med høy kvalitet og konkurransedyktige priser til rett tid, sier Frigaard.

North Investment Group omsatte i 2018 for 746 millioner svenske kroner og driftsresultatet (ebitda) ble 89 millioner svenske kroner, eller 12 prosent.