<p>Statsminister Erna Solberg sto for den offisielle åpningen av Huntons nye fabrikk på Gjøvik. Fabrikksjef Tom Wasenden (t.v) og administrerende direktør Arne Jebsen i Hunton følger med på sagingen.</p>Åpningen foregikk i en stor lavo.Gjøvik-ordfører Bjørn Iddberg.Katharina Bramslev, daglig leder Grønn Byggallianse.Produksjonsdirektør Runar Jakobsen i Hunton tok med Erna Solberg og mat- og landbruksminister Olaug Bollestad på omvisning i den nye fabrikken.Fylkesmann i Innlandet Knut Storberget og ordøfer i Gjøvik Bjørn Iddberg.Kurt Oddekalv, leder i Norges Miljøvernforbund deltok på åpningen av Hunton-fabrikken.Mat- og landbruksminister Olaug Bollestad og styreleder Frederik W. Mowinckel i Hunton.

Solberg åpnet ny Hunton-fabrikk

Statsminister Erna Solberg sto for åpningen av Huntons nye produksjonsanlegget for trefiberisolasjon på Gjøvik.

Under åpningen roste Solberg Hunton for å for å skape optimisme med 40-60 nye industriarbeidsplasser, og for å produsere gode og miljøvennlige produkter som bidrar til det grønne skiftet.

– Hunton har gjennom imponerende 130 år vist kreativitet og pågangsmot, de har alltid videreutviklet seg og kommet med nye produkter. Det viser at for den som ser og som tør å satse, fins det alltid industrielle muligheter, sa Erna Solberg.

– Skal vi få sving på det grønne skiftet trenger norsk industri skogen. Både for å bygge bygg og anlegg i tre, men også som innsatsfaktor til annen produksjon. Regjeringens politikk er å legge til rette for økt konkurransekraft, for verdiskaping og innovasjon slik at vi kan utvikle bærekraftige og miljøvennlige produkter og løsninger, fortsatte statsministeren.

Tror etterspørselen vil bli stor

Daglig leder Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse uttrykte også stor glede over at Hunton nå produserer miljøvennlige trefiberisolasjonsprodukter på Gjøvik.

– Dette er et strålende eksempel på at norsk industri er klar til å tilby grønne produkter til markedet. Trebaserte materialer har svært lave klimagassutslipp under produksjon. Treflisen Hunton skal benytte er også kortreist, derfor blir det også lite klimagassutslipp til transport. Huntons nye trefiberisolasjon vil kunne bidra til klimakutt både nasjonalt og internasjonalt, og jeg tror etterspørselen vil bli stor. Vi har nemlig utbyggere som lager stadig mer ambisiøse miljøstrategier, der klimakutt er sentralt, sa Bramslev under åpningsarrangementet.

Fra Polen til Norge

Hunton har de siste årene hatt et ønske om å flytte produksjonen av isolasjonsproduktet NativoTrefiberisolasjon fra Polen til Norge. Med ny fabrikk på Gjøvik kan selskapet tilby helnorsk isolasjon til det nordiske markedet.

– Slik som Gjøvik kommune legger forholdene til rette, er Innlandet et utmerket sted å drive industri. Her er rammevilkårene gode for å produsere førsteklasses norske produkter, for et stadig mer krevende nordisk marked, sier administrerende direktør og hovedeier i Hunton, Arne Jebsen.

Fabrikk bygget med Hunton-produkter

Høsten 2016 startet byggingen av det 3200 kvadratmeter store produksjonsanlegget i Skjerven industripark på Gjøvik. I bygget er det brukt materialer som massivtre og trefiberisolasjon. Åpningen av den norske fabrikken, er en viktig milepæl i Huntons 130 år lange historie med stor betydning for norsk eksportindustri og lokal verdiskapning i Innlandet.

– Som bedriftseier har man et stort ansvar, ikke bare for våre ansatte, våre naboer, kunder og leverandører, men også for fremtidige generasjoner. Miljø- og klimautfordringene tar vi meget alvorlig i Hunton, samtidig som vi skal tjene penger, sier Frederik W. Mowinckel.

Selve produksjonsanlegget har en kapasitet på opptil 40.000 tonn kortreist trefiberisolasjon i året, både i form avisolasjonsmatter og blåseisolasjon . Det langsiktige målet er å nå en omsetning på 250-300 millioner kroner per år ved full kapasitet.

Kortreist og naturlig isolasjon

Nå som all produksjon av Nativo Trefiberisolasjon er flyttet hjem til Gjøvik, har isolasjonen fått Huntons eget kvalitetsmerke «Norwegian made». Dette er en bekreftelse på at isolasjonen er fremstilt av treflis fra norske skoger – en fornybar, kortreist og bærekraftig råvare.