Monica Tjelmeland er ny samfunnspolitisk direktør i Tekna. Foto: Venstre

Monica Tjelmeland ny samfunnspolitisk direktør i Tekna

Monica Tjelmeland, leder av politisk avdeling i Venstres stortingsgruppe, er ansatt som ny direktør for samfunnspolitikk i Tekna.

Det skriver Tekna i en pressemelding mandag.

Generalsekretær Line Henriette Holten i Tekna sier den teknisk-naturvitenskapelige fagforeningen har høye ambisjoner for Norges teknologiske fremtid, og at hun derfor er glad for å få en erfaren og dyktig politiker med på laget som kan bidra med å forme, tydeliggjøre og fremme organisasjonens politikk.

Tekna representerer omtrent 77.000 teknologer og realister med høyere utdanning innen teknisk- naturvitenskapelige fag.

– Skal vi skape en bærekraftig utvikling av samfunnet, trenger vi ny teknologi. Mange av svarene for fremtidens Norge finnes i drivkraften og kunnskapen som Teknas medlemmer har. Vi ønsker å sette søkelyset på verdien som teknologi og realfag spiller for innovasjon, produktivitet og en god samfunnsutvikling. Samtidig vil vi løfte spørsmål som etiske dilemmaer med ny teknologi, og kompetanse og trygge rammebetingelser i arbeidslivet. I dette arbeidet vil Monica spille en viktig rolle, sier Holten i pressemeldingen.

Tjelmeland er utdannet jurist, og har, ifølge meldingen, hatt en solid politisk karriere. I tillegg til jobben som leder av politisk avdeling for Venstres stortingsgruppe, har hun blant annet vært rådgiver på Stortinget i flere år og leder av Unge Venstre fra 2001 til 2003. Hun har også vært politisk nestleder i Oslo Venstre fra 2008 til 2010 og sekretær for Venstres programkomite i perioden 2015 til 2017.

– Jeg brenner for innovasjon og nyskaping, og opplever at Tekna-medlemmene har de mest spennende løsningene på fremtidens utfordringer innenfor både helse, samferdsel, energi og klima. Teknologi er helt avgjørende for å gjøre samfunnet mer bærekraftig, og jeg vil gjerne bidra til at teknologene blir en enda sterkere stemme i samfunnsdebatten, sier Tjelmeland.

Tjelmeland starter i stillingen 1. juni 2019. Hun rapporterer til generalsekretæren, og inngår i ledergruppen, heter det i pressemeldingen.