Administrerende direktør Thomas Fritsch i HT Group og administrerende direktør Inger Cathrine Bryne i SUS. Foto: Helse StavangerEksempel på baderom. Illustrasjon: HTH GroupIllustrasjon av baderom. Illustrasjon: HTH Group

HT Nordic leverer bad til nytt Stavanger-sykehus

HT Nordic er tildelt kontrakten for å levere prefabrikerte baderom til de 640 planlagte rommene på det nye sykehuset på Ullandhaug i Stavanger (SUS2023), en kontrakt til en verdi på 85 millioner kroner, inkludert merverdiavgift.

Det skriver Helse Stavanger i en pressemelding mandag.

Kontrakten innebærer at HT Nordic og HT Group, skal levere ferdig produserte baderom som kommer monteringsklare til det nye sykehuset.

– Sykehuset på Ullandhaug planlegger for 640 enerom, med baderom på hvert pasientrom. Vi har nå vunnet kontrakten om å levere disse, og det er en stor og viktig avtale for oss. Vi ser frem til å jobbe tett med prosjektorganisasjonen i SUS2023, sier administrerende direktør Thomas Fritsch i HT Group.

Ifølge avtalen kan HT Group og HT Nordic levere bad som på kort tid kan planlegges og leveres, slik at byggeprosessen blir effektiv. I tillegg gjør modulløsningene med flatpakkede bad logistikken enklere, siden alt leveres på stedet der det skal settes opp, skriver Helse Stavanger i pressemeldingen.

Det var, ifølge meldingen, stor konkurranse om å vinne kontrakten fra både lokale, nasjonale og internasjonale selskaper. HT Nordic vant frem fordi de leverte det beste tilbudet totalt, vektet på både kvalitet, pris og nøkkelpersonell, heter det videre i pressemeldingen.

– At baderommene kommer flatpakket, gjør det mulig å sette inn bad i undersøkelsesrom, skulle det vise seg å være for få sengerom, eller omvendt, omgjøre sengerom til undersøkelsesrom ved å fjerne badet. Dette gir oss et særdeles fleksibelt bygg, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023.