Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Tre entreprenører til dialog om pilotprosjekt på E16 i Valdres

Av fem entreprenører som ønsket å være med på utbedringsprosjektet E16 Fagernes-Øylo, har Statens vegvesen invitert tre videre til en dialogfase.

Det skriver Vegvesenet i en pressemelding fredag.

Prosjektet er pilotprosjekt for utvikling av et nytt konsept som skal gi mer utbedret vei for pengene, heter det i pressemeldingen.

De tre som har kvalifisert seg til dialog med Vegvesenet om hvordan utbedringen av den 42 kilometer lange E16-strekningen i Valdres skal løses, er:

  • Anlegg Øst Entreprenør AS med Norconsult AS
  • Brødrene Dokken AS med ÅF Engineering AS
  • Isachsen Anlegg AS med Rambøll Norge AS

Utbedringen av E16 Fagernes-Øylo skal gjennomføres som totalentreprise med samspill. Entreprenør og byggherre skal altså utvikle og planlegge prosjektet sammen og blir enige om en målpris.

– Vi starter utvelgelsen av entreprenør gjennom dialog. Dialogfasen starter i uke åtte og varer i to uker. I løpet av disse ukene skal vår prosjektledelse ha individuelle møter med de tre tilbyderne for å diskutere hvordan oppdraget kan løses best mulig, forteller prosjektleder Vegar Antonsen i Statens vegvesen.

– Når dialogfasen er over, setter vi en kort tilbudsfrist for de tre vi har hatt dialog med. Tilbudene som da blir innlevert, blir evaluert etter beste forhold mellom pris og kvalitet, hvor pris teller 50 prosent. Vi regner med at hele anskaffelsen er ferdig og at vi kan inngå kontrakt med en entreprenør i starten av april, sier Antonsen.

Planleggingen av E16 Fagernes-Øylo pågår i perioden 2018-2021. Selve utbedringen skal etter planen gjennomføres i 2021-23, heter det i pressemeldingen.