– Norsk økonomi har i praksis hatt en eventyrlig utvikling i 40 år– og denne reisen har også til de grader vært fordelaktig for bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen, sier Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret.

Prognosesenteret retter fokus på de lange linjene på jubileumsseminar

Prognosesenteret kan i år feire sine første 40 år i og vil på sitt jubileumsseminar rette fokus på de lange linjene og de store utfordringene.

– Norsk økonomi har i praksis hatt en eventyrlig utvikling i disse 40 årene – og denne reisen har også til de grader vært fordelaktig for bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen. Faktisk i den grad at vi i år opplever at vi i Norge ligger på verdenstoppen hva angår investeringer i disse næringene. Det store spørsmålet nå blir hvorvidt det er mulig å opprettholde aktivitet på disse rekordnivåene. Kan vi forvente en vekstkraft i økonomien fremover som er sterk nok til å opprettholde aktivitetsnivåene, spør Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret.

– Det er videre en kjensgjerning at endringstakten i samfunnet øker på, både politisk, strukturelt og ikke minst teknologisk.

Sannsynligvis vil vi oppleve at endringstakten og behovet for innovasjonsfokus vil øke kraftig på fremover.

På fagseminaret 25. september kommer de nærmere inn på disse spørsmålene.

Interessen for arrangementet, som finner sted på Game Museet i Oslo, skal være god.

– Vi er allerede over 100 påmeldte, legger Øye til.

Blant innlederne finner vi blant annet Silvija Seres, Ola Honningdal Grytten, Sjur Dagestad, Nejra Macic og Bjørn-Erik Øye.