Usbl-sjef Johan Bruun. Foto: Usbl

Usbl vokser på Romerike

Det er snart tre år siden Usbl etablerte seg med nytt kontor i Lørenskog, for å satse mer i denne regionen. Boligbyggelaget er nå i ferd med å ta en solid posisjon både innenfor boligbygging og boligforvaltning i området. 

- Bare det siste året har vi fått flere nye kunder på forvaltningssiden, samt at de har flere byggeprosjekter i området, heter det i en melding fra USBL.

Tar markedsandeler innenfor forvaltning
Før sommeren ble det kjent at Usbl har inngått et samarbeid med utbyggere som Conceptor Bolig AS og Seltor Bolig AS. Usbl vil forvalte disse boligene som blant annet skal bygges på Jessheim Sør og på Mosenteret i Nittedal. I tillegg vil samtlige boliger bli tilbudt på forkjøpsrett til Usbl sine medlemmer. Usbl har de siste årene også samarbeidet med andre utbyggere på Romerike, blant annet StorOslo Eiendom, JM og Solid. 

I tillegg har Usbl også fått flere etablerte borettslag og sameier inn som nye kunder. Disse er lokalisert både i Rælingen, Strømmen, Kjeller, Nittedal og Kløfta, og Usbl kan nå tilby forkjøpsrett på over 2.600 boliger i regionen, melder USBL.

- Hele Romerike-regionen er et område vi vokser i, også i geografiske områder som tidligere har vært dominert av andre aktører i bransjen , sier administrerende direktør i Usbl, Johan Bruun.

- Til tross for en god start er vi fortsatt i en oppstartsfase, - både kunder og konkurrenter skal merke at vi har som ambisjon å sette et solid fotavtrykk i dette området i tiden fremover, sier Bruun.

Satser på økt boligbygging i området
I tillegg til vekst både i antall medlemmer og forvaltningskunder, står Usbl også bak flere store boligprosjekter i regionen. I 2018 har Usbl vært ansvarlige for utbygging av Solheimstunet som ligger midt i Lørenskog sentrum og Slattum Terrasse i Nittedal. I tillegg er de prosjektpartner sammen med Peab på det nye boligprosjektet Tunkvartalet med 380 leiligheter, som straks kommer for salg på Skårer Syd i Lørenskog.

- Vi ønsker å starte flere boligprosjekter i regionen slik at vi kan bidra til å skaffe gode og trygge hjem for folk. Vi tar derfor gjerne dialog med aktører som sitter på attraktive utviklingsområder, enten om de ønsker å utvikle selv eller selge til oss, avslutter Bruun.