Byggenæringen tungt til stede på Arendalsuka

For mange, ikke minst politikerne, begynner høstens arbeidsøkt for fullt med Arendalsuka. Dette arrangementet har vokst enormt de senere årene - og er blitt et viktig møtested - også for byggenæringens virksomheter og organisasjoner.

Arendalsuka har bygd seg opp en posisjon som tilsier at dette er stedet man må være om man skal treffe de riktige folkene og beslutningstakerne. Man kan selvsagt diskutere om dette gjelder mest for de som er til stede – og ikke betyr så mye for omverden – men arrangementet har utvilsomt bygd seg opp en helt spesiell posisjon – og ingen andre steder treffer man så mange på ett sted. Her diskuteres alle mulige temaer – og for de som er opptatt av gode diskusjoner, fremtidsvisjoner og den gode samtalen er det helt klart en opplevelse å være til stede i Arendal i uke 33 – hvert år. Arrangementet har vokst seg gradvis større år for år – og er nå mer omfattende enn inspirasjonskilden i Sverige – Almedalsveckan. Det er innmeldt 1.091 ulike arrangementer, satt i stand av 556 ulike arrangører, som er en økning fra 2017 på hele 38 prosent.

I tillegg er det 204 stands i byen. Totalt var det 75.000 besøkende i fjor – og dette tallet forventes å øke med årets arrangement.

Det er dermed nesten uendelig med arrangementer å delta på – og programmet er hver dag helt tettpakket. Alle krinker og kroker i Sørlandsbyen er tatt i bruk – og ønsker du deg hotellrom i byen må du være ekstremt tidlig ute.

Med så mange beslutningstakere, politikere, samfunnstopper og næringslivsledere på plass – er det selvsagt helt naturlig at byggenæringen også er godt representert under arrangementet. I de første årene var det relativt langt mellom initiativene fra byggenæringens aktører – men i 2018 er landets største fastlandsnæring nå definitivt også tungt til stede. En rekke virksomheter, byggherrer, både private og offentlige, entreprenører, rådgivere, arkitekter og eiendomsbesittere er på plass – både gjennom utstillinger, debatter og andre initiativ.

Utvikling av bygg og annen infrastruktur er nå i større grad enn noen sinne en sentral del av samfunnsdebatten – og interessen rundt byggenæringen og hva den skaper – og ikke minst burde skape, og hvordan vi bygger, er noe som opptar mange. Derfor er det selvsagt positivt at næringens aktører fyller såpass mange programposter i det tettpakkede programmet til Arendalsuka.

Byggeindustrien har vært til stede på arrangementet i flere år – og merker at stadig flere fra næringen tar turen til Arendal disse dagene – og vi forventer i år at rekordmange fra bygg og anlegg vil bli å se på de ulike arrangementene. Vi kommer også i år til å ta temperaturen på Arendalsuka og følge de viktigste seansene som skjer i regi av byggenæringen.