Ellen de Vibe ser fram til å få Anne-Marie Vikla og Hanne Høybach med på laget i Plan- og bygningsetaten i Oslo. Arkivfoto.

To nye direktører til Plan- og bygningsetaten

Anne-Marie Vikla og Hanne Høybach er begge ansatt som avdelingsdirektører i Plan- og bygningsetaten fra denne høsten.

Vikla skal lede teknisk fagavdeling og Høybach tar over avdeling for byggeprosjekter.

– Jeg ser frem til å få Vikla og Høybach inn i vår ledergruppe. De har begge tung kompetanse og solid ledererfaring som Plan- og bygningsetaten vil nyte godt av i tiden fremover, sier etatsdirektør Ellen S. de Vibe.

Anne-Marie Vikla.

Anne-Marie Vikla kommer fra stillingen som fylkesmiljøvernsjef hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Hun har tidligere blant annet vært avdelingsdirektør i Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo og kommunalsjef i Nittedal kommune, og tiltrer 13. august.

Hanne Høybach

I Plan- og bygningsetaten skal hun lede en avdeling med ca. 80 ansatte, og med fagområder som spenner fra heiskontroll, byggetilsyn, deling- og seksjoneringssaker, eiendomsmåling og spesialkompetanse innen vei, vann og avfall.

Hun overtar etter Kyrre Jordbakke, som har gått til stillingen som rådmann for sammenslåingen av Mandal, Marnardal og Lindesnes.

Høybach har vært bygningssjef i Bærum kommune siden 2012, og jobbet før det med byggesaksbehandling og byggetilsyn i Bærum. Hun har også lang erfaring som praktiserende arkitekt i flere firmaer, og begynner 1. september.

I Plan- og bygningsetaten skal hun lede byggesaksavdelingen med cirka 70 medarbeidere. Høybach tar over etter Per-Arne Horne, som går til stillingen som direktør for Direktoratet for byggkvalitet.