Fredrikke Syversen begynte i Follobaneprosjekt som 26-åring.

Fredrikke Syversen i Follobaneprosjektet kan bli Young Tunneller of the Year

Geologen Fredrikke Syversen har blitt nominert til den prestisjetunge prisen Young Tunneller of the Year, som deles ut av International Tunnelling and Underground Space Association (ITA).

Fredrikke Syversen begynte i Follobaneprosjekt som 26-åring, først som Geological Variation Controller, så som Site Manager og nå nylig som TBM Deputy Construction Manager. 

Med den tittelen i behold er hun ansvarlig leder for deler av Bane NORs Construction Team. Arbeidet går ut på å bygge den 20 kilometer lange tunnelen mellom Oslo og Ski - Nordens lengste jernbanetunnel.

ITA deler årlig ut prisen til personer som gjør et fremragende bidrag for tunnel- og undergrunnindustrien, og det er ikke uten grunn at den flittige Bane NOR-ansatte har blitt anbefalt til prisen. 

- Hun er alltid positiv og ivrig etter å tre inn i nye ting. Hennes profesjonelle og sosiale bidrag er av stor betydning ikke bare for prosjektet, men også for den norske tunnelindustrien, sier Anne Kathrine Kalager, prosjektleder for TBM i Follobaneprosjektet i en pressemelding.

Den unge nominerte har ikke bare markert seg i jobben. Hun er nemlig også aktiv i tunnelindustrien på fritiden og leder en gruppe i Norsk Forening for Fjellsprengingsteknikk. 

Organisasjonen er helt klar i sitt budskap på hvorfor de har anbefalt henne til ITA: «Fredrikke er den perfekte representanten for et engasjement utvist av unge profesjonelle. Hennes villighet til å møte utfordringer, evne til å balansere synspunkter av både «early adopters» og andre som er mer skeptisk, er viktig for å sikre en balansert utvikling med sterk støtte i markedet».