Skadal ny administrerende direktør i Biozin Holding

Thomas Skadal (47) er med virkning fra 3. juli ansatt som administrerende direktør i Biozin Holdig AS.

Skadal kommer fra stillingen som finansdirektør i samme selskap. Han har lang erfaring fra energibransjen, inkludert mer enn 15 år i forskjellige lederfunksjoner nasjonalt og internasjonalt i ExxonMobil.

Thomas Skadal overtar etter Lars Frode Askheim som tidligere denne måneden meddelte at han trekker seg fra sin stilling. Askheim har vært med siden starten av selskapet og ledet bedriften gjennom flere viktige faser. Biozin Holding AS er i ferd med å gå inn i en ny fase etter å ha gjennomført en vellykket konseptstudie for etablering av Biozin-produksjon i Åmli.
- Det er naturlig for meg å vurdere andre oppgaver når selskapet er ved denne korsveien, sier Askheim i en kommentar.

- Skadals erfaring fra internasjonal handel av olje og raffinerte petroleumsprodukter sammen med operativ ledelseserfaring fra Exxonmobilraffineriet på Slagen i Tønsberg, vil ha stor verdi i den videre utviklingen av Biozin Holding AS. Jeg ønsker også å takke Askheim for det arbeidet han har lagt ned i Biozin AS og Biozin Holding AS, sier styreleder Olav Falk-Pedersen i en kommentar.

Biozin Holding AS er et norsk selskap etablert for a realisere fullskala produksjon av biokondensat (biozin) basert fra biprodukter fra skog- og treindustrien og IH2 teknologien til CRI (et datterselskap av Royal Dutch Shell). Selskapet eies av Bergene Holm AS gjennom datterselskapet Biozin AS som har inngått en samarbeidsavtale med Preem AB, for realisering av den første fabrikken.