Arne Skjelle fikk mange gode ord med seg fra sine bransjekolleger.

Hedret bransjemannen Arne Skjelle

Arne Skjelle (73) har vært en sentral skikkelse i den norske byggenæringen gjennom mange tiår. Ikke minst har han hatt en rekke ledende stillinger innen organisasjonslivet – men til sommeren går han over i pensjonistenes rekker.

Hans lange og tro tjeneste på vegne av hele næringen ble torsdag markert med en rekke gjester til stede i NHO-huset på Majorstuen - stedet hvor han har tilbrakt mange av sine yrkesaktive år.

Skjelle startet imidlertid sin karriere ute i næringslivet - i Esso, før han i en periode jobbet i Aas-Jakobsen. De som kjenner Skjelle, og det er det utrolig mange i næringen som gjør, vet at betongen har stått hans hjerte meget nært. Blant annet har han jobbet mye med betongelementbransjen.

Fra 1996 til 2011 var han adm. direktør for bransjeorganisasjonen Byggevareindustrien. Før det var han sjef for daværende Byggeindustriens Landsforening (BL) som inngikk i BNL. Skjelle var også en av arkitektene bak opprettelsen av BNL.

Etter at han gikk av i Byggevareindsutrien fungerte han som toppsjef i to meget tunge lederstillinger, først som adm. dir. for hele Byggenæringens Landsforening (BNL), før han overtok etter Jon Sandnes (som gikk til BNL) som toppsjef i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) i 2013. Her ledet han skuta i noen måneder før Kari Sandberg ble ansatt som permanent toppsjef. Siden har han arbeidet noen år med spesialprosjekter innen BNL, en stilling han fortsatt innehar.

På mange måter er sivilingeniøren Arne Skjelle selve personifiseringen på organisasjonslivet i byggenæringens organisasjoner, noe også flere påpekte i sine takketaler torsdag ettermiddag. Han har utvilsomt et samlende vesen – som bringer folk sammen – også i tider hvor det kan være noe urolig farvann.

I løpet av sommeren går han etter en rekordlang karriere i tjeneste for næringen av i sin spesialstilling i foreningen – og skal gå over pensjonistenes rekker. Det er i hvert fall planen …

Grunnet sin spesialkompetanse og pågående prosjekter – vil likevel også komme innom NHO-huset og BNL for å avslutte noen prosjekter også når høsten kommer.

Mange ville hedre Arne Skjelle for hans lange arbeid i byggenæringens tjeneste.