– Vi rådgivere blir ofte utfordret på vår forretningsmodell, og det vil jeg jobbe mye med, sier Roar Smelhus.

Roar Smelhus starter eget selskap

– Jeg kommer til å drive mer som et partner- og nettverksselskap enn som et tradisjonelt rådgiverselskap, sier Roar Smelhus. 

– Da Multiconsult overtok Hjellnes Consult, var det naturlig for meg å tenke nytt. Etter 24 år med fantastiske muligheter og støtte til kontinuerlig læring, var tiden inne for å satse som selvstendig. De siste årene har jeg studert og jobbet mye med bærekraftige forretningsmodeller, by- og eiendomsutvikling, innovasjon og fremtidens arbeidsliv. Derfor fikk jeg lyst til å prøve noe som er i tråd med dette, påpeker Smelhus.

Blant annet betyr det å tenke nytt om arbeidsform.

– Vi rådgivere blir ofte utfordret på vår forretningsmodell, og det vil jeg jobbe mye med. Når det er ønskelig, vil jeg jobbe på andre måter enn vi er vant til. Målet er å løse fremtidens store utfordringer i tett samarbeid med mitt økosystem i inn- og utland – det er få oppgaver jeg tenker å løse helt alene, forklarer Smelhus.

Uansett arbeidsform vil Smelhus jobbe med forretningsutvikling, grønn innovasjon, strategisk rådgivning rundt bærekraft, marked og kommunikasjon.

– Navnet på selskapet er inspirert av det grønne skiftet: 6CST. Det peker til klima- og miljøutfordringer representert ved grunnstoffet karbon, og løsningen, sier han.

– Sustainability - bærekraft- er svaret på utfordringene, og skaper enorme muligheter for de aktørene som evner å gripe dem, legger Smelhus til.