Et steinras gikk søndag morgen over fylkesvei 92 i Høyanger i Sogn og Fjordane. Foto: Politiet / NTB scanpix

Stort steinras stenger fylkesvei i Sogn og Fjordane

Redningsmannskaper har avsluttet redningsaksjonen etter at et stort steinras gikk over fylkesvei 92 i Sogn og Fjordane søndag morgen. Ingen ble tatt av raset.

En geolog undersøkte området, og ga redningsmannskaper grønt lys til å ta seg inn der. Politiet opplyser søndag ettermiddag at redningsmannskaper har avsluttet søket i rasområdet.

– Området er sperret av på begge sider av raset. Det er søkt med undervannsutstyr i sjøen og benyttet drone, uten indikasjon på at noen skal være tatt av raset, opplyser Vest politidistrikt søndag ettermiddag.

Statens vegvesen skal nå rydde veien.

Det voldsomme steinraset gikk søndag morgen, og er cirka 50–100 meter bredt og opp mot 500 meter langt.

Statens vegvesens veitrafikksentral melder at strekningen Hest-Dørefjelltunnelen på riksvei 92 på sørsiden av Sognefjorden er stengt på ubestemt tid.

– Veien blir ikke åpnet i dag. Store masser må ryddes, samt at deler av veien har fått omfattende skader og må derfor gjenoppbygges. Det vil komme en ny vurdering om varigheten på dette i løpet av morgendagen, opplyser Vegvesenet.

Alle nødetatene, inkludert ambulanse og ambulansehelikopter ble sendt til stedet. Det er ingen hus eller bygninger i området der raset gikk.

Raset førte også til at strømmen gikk i området, trolig fordi strømledninger ble tatt av steinmassene.