Jan Tore Sanner

Rekordmange fullfører videregående

Nesten 75 prosent av de som begynte på videregående skole i 2012 fullførte innen fem år.

Dette er det høyeste tallet som er målt, og en økning på 1,5 prosentpoeng fra i fjor – og en økning på nesten 5 prosentpoeng siden Kunnskapsløftet ble innført i 2006.

– Jeg er veldig glad for at den positive utviklingen fortsetter. Vi har jobbet målrettet for å hindre frafall og ser at politikken virker. Med Kunnskapsløftet som Høyre innførte fikk vi kunnskap om hvor vi måtte sette inn tiltak, og de grunnleggende ferdighetene ble løftet opp, og økningen i gjennomføring ser vi spesielt blant elever med svakt utgangspunkt fra grunnskolen, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding.

Både på yrkesfag og studieforberedende øker gjennomføringen. Økningen er størst blant elever som begynner på studieforberedende utdanningsprogrammer. Der fullfører hele 87 prosent, noe som er en økning på 1,6 prosentpoeng sammenliknet med i fjor. Økningen er størst blant guttene på studieforberedende, opp over 2 prosentpoeng.

– Vi skal holde trykket oppe

Antallet elever som gjennomfører er størst i Akershus, mens det er lavest gjennomføring i Finnmark.

– Vi er ikke i mål. Fortsatt er det for mange som dropper ut, og vi har ambisjoner om at 9 av 10 skal fullføre. Derfor trapper vi opp innsatsen på tidlig innsats med flere lærere og plikt til intensivopplæring i regning, lesing og skriving. Vi innfører ny struktur på yrkesfagene som skal gi mer og tidligere spesialisering og vi holder på fraværsgrensen. Vi skal holde trykket oppe slik at enda flere ungdommer fullfører, sier Sanner.

Se alle tallene hos SSB