Den ungarske ambassadøren i Norge, Anna Maria Siko, er fornøyd med at Eyede Screen Manufacturing valgt Ungarn som sted for produskjon av siktemaskinene. Her er hun sammen med adm. dir. Tamas Marothy (t.v) og styreleder Stig Eyde på selskapets Vei og Anlegg stand.

Ambassadør besøkte norsk-ungarsk maskinsuksess

Den norskeide sikteverkleverandøren Eyde Screen Manufacturing produserer maskinene i Ungarn. Under Vei og Anlegg fikk selskapet besøk av den ungarske ambassadøren.

– Vi er veldig glade for å ha et selskap som Eyde Screen Manufacturing i Ungarn. Det er et veldrevet selskap i rask vekst som har et godt produkt som er utviklet i Norge og som produseres i Ungarn. De har nå rundt 30 ansatte og eksporterer til 12 ulike land. Det er med andre ord et meget vellykket norsk-ungarsk samarbeid, sier Anna Maria Siko, Ungarns ambassadør i Norge til Byggeindustrien.

Hun tilføyer at Eyde Screen Manufacturing også er medlem av det Ungarsk-norske handelskammeret.

Gründer og styreleder Stig Eyde er også godt fornøyd med at de valgte Ungarn som sted for produksjon av sikteverket som han har gitt navnet Viking.

– Vi har en meget positiv utvikling og vi er veldig fornøyd med den jobben som gjøres i Ungarn, sier han.

Eyde Screen Manufacturing ledes av ungarske Tamas Marothy. Han kan fortelle at de startet produksjon av siktemaskinene i Ungarn i 2016 og at de i år mest sannsynlig vil runde 100 solgte maskiner.

– På mindre enn tre år har vi produsert og levert nesten 100 maskiner, noe som er ganske betydelig i vår bransje, sier han.

Han forteller videre at sikteverkene bygger på et enkelt konsept med hovedvekt på at maskinene skal være solide, driftssikre og rimelige sammenlignet med en del konkurrerende merker.

– Viking-maskinene er blant annet rettet mot mindre entreprenører som trenger et effektivt sikteverk som tar unna inntil 10.000 kubikk per år. Maskinene leveres med både dieselmotor og elektrisk drift, opplyser Marothy.