Konsernsjef i Norconsult, Per Kristian Jacobsen, er godt fornøyd med resultatet i 2017. Foto: Einar Aslaksen

Norconsult med økning både på topp- og bunnlinje

Norconsult omsatte i 2017 for 4,6 milliarder kroner, noe som tilsvarer en økning på 9 prosent sammenlignet med 2016. Driftsresultatet endte på 371 millioner kroner i 2017, mot 329 millioner i 2016, mens driftsmarginen ble 8 prosent (7,8 prosent i 2016).

Konsernet omsatte i fjerde kvartal 2017 for 1,37 milliarder kroner, noe som tilsvarer en økning på 10,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultatet utgjorde 84,6 millioner kroner, mot 76 millioner i samme kvartal i 2016. Driftsmarginen i fjerde kvartal utgjorde 6,2 prosent.

– Vi er godt fornøyd med omsetnings- og resultatutviklingen i selskapet. Selv om konkurransen i markedet er tøff, opplever vi et høyt aktivitetsnivå med over 20.000 prosjekter årlig. Hovedforklaringen til den positive utviklingen er økt beskjeftigelse og god prosjektgjennomføring, men også høy medarbeidertilfredshet og en sterk bedriftskultur bidrar til den positive utviklingen i selskapet, sier konsernsjef i Norconsult, Per Kristian Jacobsen.

Norconsult vokser både organisk og gjennom oppkjøp. Blant annet styrket selskapet seg i 2017 innen energi og kraftoverføring i det nordiske markedet gjennom kjøpet av ARA Engineering-gruppen, samt innen systemutvikling, maskinlære og IT-rådgivning med overtagelsen av Fundator AS ved årsskriftet 2017/18. Konsernet styrket seg også seg innen arkitektur med kjøpet av blant annet Faaland Arkitekter og Leif Nes Arkitekter i Norge, samt danske Skovhus Arkitekter og svenske Glantz Arkitektstudio.

Totalt ansatte Norconsult i 2017 omlag 300 nye medarbeidere.

Eksempler på prosjekter som Norconsult har arbeidet med i 2017 i Norge er Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16, Nettplan Stor-Oslo, karbonfangstanlegg for Norcem, Intercityprosjektene Tønsberg-Skien og Drammen- Kobbervikdalen, E18 Tvedestrand-Arendal, E39 Rogfast, Nedre Røssåga kraftverk og sykehusprosjekter som Førde Sykehus og Nye Drammen Sykehus. Nylig vant Norconsult også et oppdrag for Asker og Bærum Vannverk IKS (ABV) om nytt vannrenseanlegg i Bærum, og et prosjekteringsoppdrag relatert til boligutvikling i Bispevika. I tillegg har Norconsult arbeidet med ett av Europas største byutviklingsprosjekter, Norra Djurgårdstaden i Stockholm, Kastrup Hotel i Danmark og et nytt vannkraftanlegg i Zambia, Kafue Gorge Lower Hydro Power Project.