Ill. Linje Arkitektur

Asker Entreprenør vant på hjemmebane

Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør AS har skrevet kontrakt med Asker Kommune om å bygge Solbråveien 32A, en totalentreprise på omtrent 86 millioner kroner eks. mva.

Solbråveien 32A er Asker kommunes pilotprosjekt for anskaffelser med BVP-metoden.

Best Value Procurement(BVP) er en metode for prosjektstyring og innkjøp som vektlegger leverandørens kompetanse og prestasjon.

- Vi har lagt veldig mye arbeid i å vinne dette anbudet og er utrolig stolte av å bli valgt som leverandør av et så flott prosjekt. BVP-metoden vil vi ser mer av og Asker Entreprenør bygger nå kompetanse for å kunne svare minst like godt på fremtidige anskaffelser. Asker kommune er en viktig kunde for oss og vi gleder oss til å komme i gang, forteller regionleder Yngve Åkvåg.

Totalentreprisen har en verdi på omtrent 86 millioner kroner eks. mva. og prosjektet har et TBA på 5.920 kvadratmeter. Eiendommen ligger ca. 1,2 kilometer vest for Asker sentrum.

Nybygget i Solbråveien 32A skal huse lokaler for virksomhetene til Asker Produkt og et kommunalt arbeidssenter for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Bygningen er planlagt utformet som to langsgående og forskutte fløyer som er bundet sammen med et trapp-/heis- og kommunikasjonsareal mellom fløyene. Det skal settes opp 2 etasjer med åpen «carport» i underetasjen. Ventilasjonsrom er plassert på tak, sammen med felles takterrasse, på den bakre bygningsfløyen.