Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland lot seg imponere over boligprosjektet Hordasmibakken tidligere i februar. Foto: Husbanken

Kommunalminister Mæland roser boligprosjekt

– Et boligprosjekt til etterfølgelse, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland om Hordasmibakken i Hordaland-kommunen Lindås.

Det skriver Husbanken i en pressemelding fredag.

– Det er flott at kommunen har målrettet prosjektet mot barnefamilier i etableringsfasen, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland om boligprosjektet Hordasmibakken i Isdalstø.

Statsråden besøkte 12. februar det boligsosiale prosjektet Hordasmibakken i Lindås kommune som en del av sitt besøk i Nordhordland. Hun sier seg, ifølge Husbanken, svært imponert over samarbeidet som Lindås kommune, Lindås Tomteselskap, Husbanken og utbygger Byggmester Markhus har fått til på prosjektet.

Mæland trekker frem god bruk av startlån og at prosjektet er målrettet mot unge barnefamilier i etableringsfasen som positivt, og mener at Hordasmibakken er et eksempel til etterfølgelse for andre kommuner.

Svein Gjerstad, leder for boligkontoret i Lindås kommune, roser positive politikere i kommunen.

– Takket være politisk ledelse i kommunen har vi klart å realisere et fantastisk prosjekt. Det er vi svært fornøyde med, sier han i pressemeldingen.

Hordasmibakken er et boligkonsept for å hjelpe unge i etableringsfasen inn på boligmarkedet. Det er bygget 20 boliger i prosjektet.

Ti av leilighetene har to soverom, fire leiligheter har tre soverom, mens seks leiligheter har ett. Prisene har variert mellom 1,8 og 2,7 millioner kroner avhengig av størrelse, og boligene er organisert som et eierseksjonssameie. Kommunen har disponert 14 av leilighetene, mens de resterende seks har vært disponert av utbygger Markhus. Målgruppen for boligprosjektet har vært unge i etableringsfasen som også kvalifiserer for startlån. Barnefamilier har vært prioritert. Totalt kom det 46 søkere til kommunen, heter det i pressemeldingen.