Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Vil ta byggfag inn i ungdomsskolen

Norske ungdomsskoleelever skal i løpet av noen år få muligheten til å velge et nytt praktisk valgfag på ungdomsskolen.

Det skriver Aftenposten i en artikkel på sine nettsider tirsdag.

– Vi trenger mange dyktige norske fagarbeidere i årene som kommer. Og jeg ønsker også at vi skal kunne rekruttere flere jenter til den delen av yrkesfagene. Det er en viktig grunn til at vi ønsker å få på plass et praktisk arbeidsrettet håndverksfag som valgfag i ungdomsskolen, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner til avisen.

Utdanningsdirektoratet fikk mandag oppdraget med å utforme detaljene i et nytt ungdomsskolefag. Innbakt i oppdragsbrevet ligger det en beskjed om at han ønsker at noen elever skal kunne teste ut faget allerede fra høsten 2019.

– Byggfag vil være en viktig del av et slikt praktisk rettet valgfag, men jeg vil ikke nå avskjære andre muligheter, sier Sanner, som slår fast at faget skal være klart i hele Norge fra skoleåret 2020/2021.

– Målet er at faget skal være praktisk rettet, gjerne i et samarbeid mellom skole og lokalt arbeids- og næringsliv. Derfor må det være et handlingsrom for skoleeier. Dette faget kom opp som et tiltak for å styrke yrkesfagene og rekruttering, forteller Sanner.