Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

35 kan miste jobben etter elektrokonkurs i Trondheim

Det er åpnet konkurs i elektrobedriften Flow Best Elektro i Trondheim.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider.

Det ble åpnet konkurs i Flow Best Elektro i Trondheim mandag denne uken, og advokat Ronald Eriksen Brevik i advokatfirmaet Riisa & Co er oppnevnt som bostyrer.

Brevik uttaler overfor Adresseavisen at det er rundt 35 ansatte i selskapet. Han sier at selskapet i stor grad jobbet på større utbyggingsprosjekter, og at virksomheten ble stanset i forbindelse med konkursåpningen.

– Det har vært et forholdsvis stort firma, og det har vært drift helt frem til konkursåpningen, sier Brevik til avisen.

Millionbeløp

Siste tilgjengelige regnskap, fra 2016, viser at selskapet hadde inntekter på rundt 23,9 millioner kroner og et fikk et underskudd før skatt på 355.000 kroner. Året før var omsetningen på 17,7 millioner kroner, med et resultat før skatt på en drøy million kroner.

Brevik sier at årsaken til oppbudsbegjæringen skal være et betydelig underskudd i 2017, og at det skapte betalingsproblemer som selskapet ikke hadde mulighet til å løse.

– Det er snakk om et millionbeløp, sier Brevik.

Selskapets gjeld er i oppbudsbegjæringen oppgitt å være på rundt 9,5 millioner kroner, ifølge bostyreren.

Inne i HENT-prosjekt

Flow Best Elektro er blant annet inne i HENT-utbyggingen Hallset Hage i Trondheim. Entreprenøren kan ennå ikke si hvilke konsekvenser konkursen vil ha for fremdriften.

Den konkursrammede elektrobedriften het tidligere bare Best Elektro AS, men skiftet navn i januar i fjor i forbindelse med at selskapet startet å samarbeide med Flow Group.

Ledelsen i Flow Group har sendt ut et informasjonsbrev om konkursen til kunder og samarbeidspartnere. De skriver de at utviklingen i Flow Best Elektro har gått i negativ retning de siste månedene, og at selskapet ikke har kunne overholde sine løpende forpliktelser.

«Store utfordringer i ett prosjekt har medført betydelige tap, noe som har satt selskapet i en uønsket situasjon overfor sine samarbeidspartnere», står det i brevet. Flow Group understreker i samme brev at selskapet ikke var et datterselskap i Flow Group, og at konkursen derfor ikke får konsekvenser for øvrige selskaper i gruppen.

Det har ikke lyktes Adresseavisen å få noen uttalelse fra daglig leder eller styreleder i Flow Best Elektro.