Illustrasjon: Sykehusbygg

Bygger nytt psykiatribygg i Kristiansand

Det skal bygges et nytt psykiatribygg ved Sørlandet sykehus HF med en kostnadsramme på 780 millioner kroner.

Det skriver Sykehusbygg HF i en pressemelding på sine nettsider.

Bygget, skal ligge på Eg i Kristiansand, skal inneholde 80 døgnbehandlingsplasser fordelt på 70 sengerom for psykiatrisk sykehusavdeling, og ti sengerom i ungdomsklinikken. I tillegg skal den blant annet inneholde poliklinikk, akuttmottak og kontorfunksjoner. Nybygget blir på 12.500 kvadratmeter, heter det i meldingen.

Byggestart 2019

Prosjektet har vært gjennom en idé- og konseptfase, og i juni 2016 godkjente styret i Helse Sør-Øst RHF konseptrapporten som grunnlag for videre arbeid. Neste fase er forprosjekt, som er planlagt ferdigstilt høsten 2018.

Planlagt byggestart er i første kvartal av 2019, med ferdigstillelse og innflytting senest høsten 2021. Det er Helse Sør-Øst RHF som er byggherre og prosjekteier, og Sykehusbygg HF er engasjert i prosjektledelsen, heter det i pressemeldingen.

Tidlig involvering

Helse Sør-Øst RHF og Sykehusbygg HF har valgt en gjennomføringsmodell med tidlig involvering av entreprenører og leverandører, som sammen med arkitekt, rådgiver og oppdragsgiver skal utforme forprosjekt i samspill.

Byggefasen er lagt inn som en opsjon som kan innløses etter at forprosjektet er ferdigstilt og godkjent av styret i Helse Sør-Øst RHF. Ved eventuell innløsning av byggefasen vil også den foregå i en samspillmodell, skriver Sykehusbygg.