Didrik Hauge er norgesmester i rørleggerfaget 2017.

Didrik er Norges beste rørlegger

Didrik Hauge kunne lørdag kåres til norgesmester i rørleggerfaget etter å ha levert en meget godt bestått svenneprøve i NM.

Didrik Hauge gikk fra lærling til svenn og norgesmester i NM i rørleggerfaget lørdag. Hauge kommer fra rørlegger Chr. M. Vestrheim i Bergen, og kom først av fem deltakere i mesterskapet som har foregått på Rørentreprenørene Norges stand på Bygg Reis Deg denne uken.

– Dette er helt ubegripelig, jubler en henrykt norgesmester etter kåringen.

Didrik Hauge kunne ta imot både svennebrev og norgesmestertittel lørdag. Jonas Bjerke Aarhus (bak, fra venstre), Aanund Aas, Tobias Bjørkmo Ellingsen og Simon Nesje Holmeset leverte også gode svenneprøver i mesterskapet.

– Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli meg. Det var mange gode konkurrenter, sier han.

Hard konkurranse

De fem deltakerne i mesterskapet var Aanund Aas fra Strand & Teksle i Buskerud, Jonas Bjerke Aarhus, Wislan Rør i Akershus, Simon Nesje Holmeset fra Johansen VVS i Møre og Romsdal og Tobias Bjørkmo Ellingsen fra Rørlegger Jan Ellingsen i Nordland.

Norgesmesteren forteller at det har vært en tøff uke med noen søvnløse netter, og at det skal bli godt å vende tilbake til hverdagen i Chr. M. Vestrheim.

– Jeg må jo si at det er verdens beste firma, selv om jeg er sikker på at alle de andre deltakerne ville ha sagt det samme om sin arbeidsplass også, sier han.

Millimeterpresisjon

Det var millimeter som skilte Hauges svenneprøve og andreplassen som ble levert av Aanund Aas fra Strand & Teksle.

– Jeg har aldri sett en førsteplass og en andreplass som var så nære hverandre før. Det var skremmende, sa hoveddommer Helge Andersen.

Norgesmesteren får være med Rørentreprenørene Norge og Plan Norge på en planlagt felttur til enten Asia eller Afrika for å se hvor viktig vann er andre steder i verden. NM-deltakerne får også klær, verktøy og utstyr som de har brukt under svenneprøven i gave fra Brødrene Dahl og Armaturjonsson.