Maxbo Proff-direktør Freddy Eriksen kan se fremtiden på skjermen.

Maxbo ser inn i fremtiden med Augmented Reality

Maxbo tester ut fremtidens digitale verktøy på sin stand med det siste innen utvidet virkelighet, Augmented Reality.

Maxbo Proff-direktør Freddy Eriksen ser en bil kjøre over ei bru på nettbrettet han har i hånden. Mens Eriksen holder iPaden opp mot et bord på Maxbos Bygg Reis Deg-stand vises en alternativ virkelighet på skjermen.

Augmented Reality (AR) er en teknologi hvor en live videofeed bygges på digitalt.

– Vi ønsker å vise hvordan fremtiden kan bli. AR kan effektivisere måten man jobber på, og lar deg ta med en modell inn i et ekte miljø. Ting må fortsatt bygges, men dette kan la oss visualisere og endre på bygget ute i terrenget, sier han.

Eriksen forteller at Maxbos glimt inn i fremtiden har blitt godt mottatt av messepublikumet.

– Spesielt de som er vant til spill og mobilteknologi fra før er interesserte. Årets messe handler om digitalisering, og vi vil være med og tiltrekke oss fremadrettede håndverkere og bedrifter. Dette kommer veldig fort, og da vil vi vise noen av mulighetene, sier han.

Han understreker at pilotarbeidet Maxbo har gjort på AR-teknologien først og fremst er for å invitere beøkende til å bli med og se inn i fremtiden, og ikke som en produktutvikling som skal patenteres og selges av byggevarehuset.

– Vi får se hva vi gjør med dette fremover. Vi kommer til å tilpasse oss teknologien som utvikles, men responsen har vært veldig god. Det har absolutt vært verd det, sier han.