<p>Administrerende direktør Trond Hagerud feirer både 40-og 80-årsjubileum på standen på Bygg Reis Deg.</p>

Historisk sus over Mapei

2017 er et historisk år for Mapei. Det er 40 år siden Mapei startet opp som Rescon i Norge. Ikke nok med det, også hovedselskapet Mapei feirer 80 år.

– Historien til selskapet blir vist på en egen bildestripe på standen, forteller administrerende direktør Trond Hagerud i Mapei.

De som kaster et blikk opp i høyden på Mapeis stand vil rett og slett få med seg utviklingen av et industrieventyr.

Man kan trygt fastslå at både historie og innovasjon er to hovedbudskap for Mapei på Bygg Reis Deg.

Selskapet presentere en rekke nyheter som blant annet et nytt fasadesystem, fugefri mikrosement og det første foliebaserte våtromsystemet med TG i Norge.

Miljøbudskapet skal frem

Hagerud poengterer at det er viktig å få frem miljøbudskapet i Mapeis produkter.

– Det gjennomsyrer all vår kommunikasjon. De besøkende på vår stand vil møte et selskap som tar miljø på største alvor, fastslår han.

På messen vektlegger å vise hvordan de ulike systemene faktisk blir.

– Vi legger stor vekt på design og funksjon i våre produkter. Spesielt i møtet med arkitekter og rådgivere er det viktig å vise hvordan systemene fungerer og faktisk bli seende ut, sier han.

Satser tungt på innovasjon

Til tross for solide jubileum, ligger ikke Mapei på latsiden når det gjelder innovasjon.

– Vi har et eget internasjonalt forsknings- og utviklingssenter på Sagstua som har et spesielt ansvar for produkter som skal fungere godt for nordisk klima. På messen presentere vi et nytt fasadesystem, men det vil etter hvert komme flere nyheter innen dette produktsegmentet, opplyser han.

Mapei planlegger nå en kraftig utvidelse av sitt anlegg i Nord-Odal. Frem mot 2019 skal anlegget utvides med 8.000 kvadratmeter.