Administrerende direktør Egil Skavang i Arkitektbedriftene i Norge.

Inviterer til Pecha Kucha om arkitektur

Hva bygger vi og for hvem? Hva er verdien av en god by, og et godt bygg? Hvordan påvirker de bygde omgivelsene våre hverdagsliv? Hva etterlater vi til kommende generasjoner? Hvordan kan vi sikre at det blir gjennomført prosjekter som tilfører samfunnet merverdi, både arkitektonisk, funksjonelt, sosialt, miljømessig og økonomisk?

Gjennom prosjektet «Arkitektur Skaper Verdi» vil Arkitektbedriftene i Norge presentere gode eksempler på arkitektur som gjennom prosess og ferdig bygg tilfører samfunnet noe ekstra.

Dokumentere verdi

Arkitektbedriftene i Norge vil løfte forståelsen og aksepten for hvilken kvalitative og kvantitative resultater som kan oppnås når arkitektur og gode prosesser får fokus. Man vil forsøke å dokumentere effektene de fysiske omgivelsene har for både økonomi og produktivitet, folkehelse og hverdagstrivsel. Prosjektene og dokumentasjonene vil presenteres etter hvert.

Senter for design og arkitektur, DOGA, har dessuten nettopp ferdigstilt et forprosjekt med tittelen «Den tette byens verdi». Målet var å finne de samfunnsøkonomiske verdiene av fortetting, og dermed synliggjøre hvordan god arkitektur og byutvikling faktisk bidrar til samfunnsutviklingen- og økonomien.

20 bilder - 20 sekunder

Sammen har Arkitektbedriftene og DogA tatt initiativ til Pecha Kucha Spesial med tittelen «Arkitekturens Verdi». Arrangementet finner sted hos DogA i Hausmanns gate torsdag 14. september fra 16.00 til 18.00. Pecha Kucha er at hver foredragsholder får 6 minutter og 40 sekunder til å fortelle om et tema, altså at man har med 20 bilder som vises i 20 sekunder hver, mens man snakker. På den måten får tilskuerne raskt kunnskap om mange tema.

Et tverrfaglig utvalg av profilerte og inspirerende personer med forskjellige utgangspunkt vil dele sine arbeider og erfaringer med arkitektur som verktøy for å skape verdi på denne Pecha Kucha.

- Vi håper dette kan være starten på mange gode tverrfaglige diskusjoner mellom innbyggere, utbyggere og arkitekter. Om hvordan vi snakker om arkitektur, hva vi vil med de stedene vi bor, jobber, og bruker fritiden vår i, og ikke minst hvordan vi skal få det til, sier Egil Skavang, administrerende direktør i Arkitektbedriftene.