Arkitekt: Svein Skibnes

Teknobygg bygger Rosendal Teater

Teknobygg AS har skrevet kontrakt med Rosendal Teater AS, som eies av Trym Næring AS, på rehabilitering og nybygg av gamle Rosendal kino i Trondheim.

Samlet skal dette fremstå som et topp moderne teaterhus i østbyen som skal huse Teaterhuset Avant Garden. Kontraktssummen er på 54 millioner kroner eks. mva. som innebærer rehabilitering av cirka 1.050 kvadratmeter gammel bygningsmasse, samt oppføring av 1.300 kvadratmeter nybygg over fire etasjer.

Prosjektet er utviklet i nært samarbeid med Teaterhuset Avant Garden med Svein Skibnes som arkitekt.

Signering av kontrakt innebærer samtidig en bestilling av umiddelbar oppstart med en byggetid på 16 måneder.

- Etter at vi har eid og drevet utvikling av dette prosjektet over flere år, så var det med stor glede vi mottok den kommunale godkjenningen av prosjektet rett før ferien, sier daglig leder i Trym Næring, Karl Johan Kopreitan i en pressemelding.

- Dette er ikke det største prosjektet vi har jobbet med, men definitivt det mest spennende på lang tid, sier administrerende direktør Gabriel J. Bjørseth i Teknobygg.

- Det er fantastisk artig å få være med å «foredle» gamle ærverdige Rosendal kino til et nytt og tidsmessig kulturhus, samtidig som vi skal beholde den gamle «ikoniske» fasaden i bybildet. Etter flere forskyvninger av oppstart, er vi nå veldig glad for å komme i gang, legger han til.