Finanspolitisk talsperson Marianne Marthinsen sier at Ap vil vurdere å gjeninnføre kravet om snusirkel for rullestol i alle leiligheter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ap vil vurdere å gjeninnføre krav om rullestolsirkel i leiligheter

Kravet om snusirkel for rullestol i alle leiligheter kan bli gjeninnført av Arbeiderpartiet. – Oppsiktsvekkende, mener kommunalminister Jan Tore Sanner (H).

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen var kritisk til de nye byggeforskriftene under en debatt om boligbygging i Arendal tirsdag.

– Kravet om snusirkel for rullestol berører flere enn dem som sitter i rullestol i dag. Vi vet at det blir flere eldre i samfunnet, og at noen av dem i framtida vil trenge rullestol eller rullator. Også småbarnsfamilier med barnevogn setter pris på at det bygges med universell utforming, sa Marthinsen.

På spørsmål fra NTB om det betyr at Ap vil gjeninnføre kravet om snusirkel på 1,5 meter i diameter i alle rom, sier hun at «det må vi vurdere».

– Det er oppsiktsvekkende, utbryter Sanner. Han viser til at Obos i et nytt boligprosjekt i Oslo hevder å ha senket prisene med mellom 300.000 og 500.000 kroner for de minste leilighetene som en følge av de nye kravene.

– Dette betyr mye for førstegangsetablerere, sier kommunalministeren.

Marthinsen tviler imidlertid på om utbyggeres eventuelle innsparinger alltid vil komme kjøperne til gode.

– Jeg tror nok at en utbygger uansett vil forsøke å få den kjøpesummen som markedet er villig til å betale, sier hun.