<p>Styremedlem Øyvind Skarholt i Bygg Reis Deg (t.v.) og adm. dir. Gunnar Glavin Nybø i Bygg Reis Deg presenterte messens omfattende konferanseprogram mandag kveld.</p>Øyvind Skarholt (Byggevareindustriens Forening)Jon Sandnes i BNL.Liv Kari Skudal Hansteen (Rådgivende Ingeniørers Forening).Hege Schøyen Dillner (Veidekke).Tor Inge Hjemdal (DOGA).Gunnar Glavin Nybø i Bygg Reis Deg.

Bygg Reis Deg lanserte konferanseprogrammet

På Arendalsuka mandag lanserte Bygg Reis Deg konferanseprogrammet til «Det Norske Byggemøte».

Høstens store samlingspunkt i byggenæringen, Bygg Reis Deg 2017, nærmer seg nå med stormskritt. Arrangøren melder om over 18.300 solgte kvadratmeter på messeområdet, noe som er ny rekord. Totalt er det nå også plass over 500 utstillere, og det er nå kun noen få kvadratmeter utstillingsområde igjen.

Som en del av Bygg Reis Deg i år legges det også opp til konferansen «Det Norske Byggemøte. Konferansedelen starter onsdag 18. oktober klokken 10 – og det blir tre dager med et tett konferanseprogram – men mye innhold som burde interessere hele den profesjonelle delen av byggenæringen.

Konferanseprogrammet ble lansert mandag kveld ombord på båsen M/S Sandnes.

- Med dette konferanseprogrammet har vi i Bygg Reis Deg som mål å bygge omdømme og stolthet for norsk byggenæring i fellesskap. Programmet er et resultat av flere workshops hvor representanter fra alle bransjer i byggenæringen har bidratt, og sammen har vi utviklet "Det Norske Byggemøte". Målet for konferansen er økt verdiskaping med mindre samlet miljøbelastning. Dette betyr økt konkurransekraft og bedre inntjening for de som er mest fremoverlent og nytenkende i bransjen, sier Gunnar Glavin Nybø, administrerende direktør i Bygg Reis Deg.

Åpningskonferansen "Samspill for en smart og grønn byggenæring" er ledet av konferansier Dag Erik Pedersen, tidligere proffsyklist og fjernsynspersonlighet. Andre høydepunkter er foredrag fra prof. Martin Fischer, Stanford University.

- Den røde tråden for "Det Norske Byggemøte" er samspill for en smart og bærekraftig byggenæring, legger Nybø til.

Under lanseringen i Arendal fikk vi blant annet smakebiter på programmet med korte innledninger fra Øyvind Skarholt (Byggevareindustriens Forening), Jon Sandnes (Byggenæringens Landsforening), Liv Kari Skudal Hansteen (Rådgivende Ingeniørers Forening), Hege Schøyen Dillner (Veidekke), Tor Inge Hjemdal (DOGA) og Gunnar Glavin Nybø (Bygg Reis Deg).

- Det gjennomgående fokuset med Bygg Reis Deg er viktigheten og behovet for en felles møteplass som bidrar til samspill i hele byggenæringen, legger Nybø til.

Øyvind Skarholt (Byggevareindustriens Forening) sitter i styret i Bygg Reis Deg, og han er godt fornøyd med hvordan forberedelsene til årets utgave av messen utvikler seg.

- I etterkant av messen i 2009 ønsket vi å rette arrangementet enda sterkere inn mot proffsegmentet – og etter messen i 2011 så vi at vi lyktes med denne omstillingen. Denne utviklingen har forsterket seg de senere årene, og om vi skal utvikle møteplassen videre må vi tørre å investere og utvikle Bygg Reis Deg til å bli enda bedre. Leverandørene legger mye ressurser i utstillingen, og konferansen er nå med på å bygge opp arenaen til å bli noe mer og vil kunne virke samlende på hele næringen, påpeker Skarholt.

Byggeindustrien kommer tilbake med mer rundt programmet til Bygg Reis Deg og hvordan næringen ser på denne møteplassen.

Her er programmet for «Det Norske Byggemøte» onsdag 18. oktober:
10:00 – 12:00

Konferanse 1 - åpningskonferansen: samspill for en smart og grønn byggenæring
«Byggenæringen er i en unik posisjon til å dra nytte av de store omstillingstrendene som digitalisering og sirkulær økonomi gjennom smart grønn vekst. Paris-avtalen ga oss tydelige mål for å møte klimaendringene og å redusere utslipp slik at vi når mål om å begrense global oppvarming til 2° C. For å få til dette må vi se en reduksjon i utslippene innen 2020, og bevege oss til nullutslipp innen 2050. FNs 17 Bærekraftsmål har gitt oss et strategisk globalt veikart for å møte både lokale og globale mål for en grønnere og smartere samfunn. På hvilken måte er dette FNs Bærekraftsmål relevant for norsk byggenæring? Hva har norsk byggenæring å vinne på å lede an i oppfølging av FNs Bærekraftsmål? Og hva skal til for å dra nytte av nye mulighetsrom etablert gjennom smart grønn vekst?»

Konferansier: Dag Erik Pedersen

Velkommen:
Carl Otto Løvenskiold, styreleder i Bygg Reis Deg

Veivalg for norsk byggenæring:
Jan Tore Sanner, Kommunal- og moderniseringsminister 

Status for norsk byggenæring
Jon Sandnes, Administrerende Direktør i Byggenæringens Landsforening

FNs 17 bærekraftsmål som strategigrunnlag for samspill - Veidekkes historie

Samtale på scenen mellom Dag Andresen (BNL), Hege Schøyen Dillner (Veidekke), Roy Frivold (Avantor) og en byggherre (TBC).

Byggemøte in action:
Samtale rundt bordene

Rammevilkår for en grønn og smart byggenæring:
Kommentar ved Arvid Moss, President i NHO

12:00 – 13:00 - lunsj
13:15 – 15:45

Konferanse 2: Digitalisering sammen
«Byggenæringen har stort potensial til å forbedre produktiviteten og effektiviteten ved hjelp digitalisering, nyskapende teknologi og nybyggingsteknikker. Vi ser en utvikling innen teknologier som augmentet reality, VR briller, droner, 3D-skanning og utskrift, Building Information Modeling (BIM), autonome kjøretøy og utstyr, sensorer og avanserte byggematerialer. Ved å dra nytte av disse innovasjonene, kan bedrifter og næringen som helhet øke produktiviteten, strømlinjeforme prosjektstyring, og forbedre kvalitet og sikkerhet. Hva kreves for å integrere de nye teknologiene i strategi, prosjektering, utvikling og drift?»

Konferansier: Dag Erik Pedersen

Historien om digitalisering av byggenæringen 
Gunnar Skeie, Utviklingsleder BIM, Kruse Smith Entreprenør AS

Industry 4.0 - A lever for sustainable building & construction
Professor Martin Fischer, Stanford University

Digibygg i praksis på Gol trafikkstasjon
Harald Vaagaasar Nikolaisen, Administrerende direktør Statsbygg

Mulighetsrommet for grønn vekst i byggenæringen 
Roar Smelhus, Direktør marked og forretningsutvikling, Hjellnes Consult AS

Samtale på scenen - Digital og bærekraftig byggenæring – veien fremover

Byggemøte in action

Samtale rundt bordene

Konferansier: Dag Erik Pedersen

After work 17:30 – 20:00 

Se hele hovedprogrammet her