Spenncon legger ned produksjonen i Bergen- 20 mister jobben

Spenncon har besluttet å legge ned produksjonen av betongelementer i Bergen i november, og 20 ansatte mister jobben.

I en pressemelding skriver det danske konsernet at de er inne i en prosess for optimalisering av produksjonen i Norge, der formålet er å bli enda mer konkurransedyktige til beste for selskapet og kundene.

"Denne beslutningen berører cirka 20 medarbeidere av en samlet bemanning i Bergen på 40 medarbeidere. De administrative funktioner i Bergen er ikke berørt av beslutningen om å legge ned produksjonen, og dette teamet vil flytte til nye lokaler i Bergen når fabrikkområdet er blitt solgt", skriver selskapet i en pressemelding.

De understreker derimot at beslutningen om å legge ned produksjonen i Bergen vil ikke få noen betydning for Spenncons målsetting om å øke salg og markedsandeler i Hordaland. Disse leveransene vil bli levert fra de øvrige fabrikkene i Norge.

- Det får ikke noen betydning for de andre fabrikkene, bortsett fra produksjonen som tidligere ble gjort i Bergen - nå blir produsert på de anre fabrikkene, skriver kommunikasjonssjef Per Bachmann i Consolis Spæncom i en e-post til Byggeindustrien.

Spenncon har fabrikker i Sandnes, Hønefoss, Hjørungavåg og Verdal og omsetter årlig for cirka 845 millioner kroner. Det samlede antall medarbeidere er cirka 470.