Janeche Bull Borander. Foto: Ida Brekke

Janeche Bull Borander ny utviklingssjef i Arkitektbedriftene

Sivilarkitekt Janeche Bull Borander (45) fra Oslo er ansatt som ny utviklingssjef i Arkitektbedriftene etter Solveig Dahl Grue.

Borander kommer fra stilling som seniorarkitekt i Skaara arkitekter, der hun har jobbet i elleve år. Tidligere har hun vært ansatt hos L.O.F. Arkitekter. Hun har studert arkitektur i Bergen og København, og statsvitenskap ved UiO. Som arkitekt har hun variert erfaring fra ulike prosjekttyper i alle faser for både private og offentlige oppdragsgivere, og har særlig jobbet med boligprosjekter og planarbeid. Borander har vært medlem av Arkitektbedriftenes MAKS-utvalg.

Arkitektbedriftene har nettopp vedtatt en ny strategi for de neste årene. Den innebærer tre satsningsområder: Arkitektur skaper verdi, Fremtidens arkitektbedrift og Fremtidens arkitektmarked. Borander vil ha det arkitektfaglige ansvaret i disse satsningene.

- Når vi nå skal i gang med å realisere denne strategien er vi svært fornøyd med å få Janeche med på laget, sier administrerende direktør Egil Skavang.

- Hennes lange erfaring med prosjekter i kombinasjon med profesjonell drift av arkitektvirksomhet gir oss kompetanse vi er på jakt etter, sier han.

- Jeg ser frem til å arbeide for økt profesjonalisering av arkitektkontorene, og samtidig representere og synliggjøre verdiene arkitektbransjen står for i byggenæringen, sier Borander.

Borander begynner i Arkitektbedriftene 1. september 2017.