Reidar Tolsrød (til venstre) og Tom Harald Grepperud i Rambøll. Foto: Privat

Rambøll vant byggelederkontrakt på Svalbard

Rambøll vant nylig en kontrakt for byggeledelse og byggherrerepresentant for Longyerbyen Lokalstyre på Svalbard.

Divisjonsleder for Prosjektledelse, Siw-Hege Gundersen, trodde først det var en spennende mulighet for de unge og eventyrlystne i selskapet, men det var ikke ungdommen som var mest interessert, skriver Rambøll i en pressemelding.

– Vi er et globalt selskap, og det er derfor mange søker seg til oss. Nå som vi fikk denne litt eksotiske muligheten, ble jeg litt overrasket over at det var to menn, i sin beste alder, som viste størst entusiasme og sørget for at vi vant oppdraget, uttaler hun.

Tom Harald Grepperud og Reidar Tolsrød ved henholdsvis Drammen- og Sandefjordkontoret til Rambøll ønsket å bidra med sin erfaring og kompetanse til Svalbard-oppdraget.

– Jeg har aldri vært på Svalbard før. Som skientusiast og friluftsmenneske så bare måtte jeg bare melde meg, nå som familiesituasjonen min tillater det. I tillegg til opplevelsene det vil være å bo på et nytt sted, så er de faglige oppgavene varierte og utfordrerne. Jeg har for eksempel ingen erfaring fra å arbeide i permafrost. Det er klart det gir en ekstra iver og arbeidsglede når man får slike muligheter, forteller Tolsrød.

I fra 10. juni til rundt 30. september skal Longyearbyen Lokalstyre gjennomføre en rekke entrepriser i og utenfor sentrum av Longyearbyen. Anskaffelsen omhandler byggeledelse og byggherres representant for disse prosjektene, skriver Rambøll.