Derfor kom det vann inn i terminalbygget på OSL

12. juni opplevde flypassasjerene at det kom vann inn i det nye terminalbygget ved togstasjonen på Oslo lufthavn. Lekkasjen skyldes problemer med dreneringssystemet

Det var forrige mandag passasjerene kunne opplevde at det kom inn vann i det splitter nye terminalbygget på Oslo lufthavn. Problemet lå ikke i selve taket, men gjennom problemer med dreningssystemet.

– Taket på jernbanestasjonen ble overtatt fra entreprenøren av Avinor Oslo lufthavn 3. desember 2014. Entreprenøren har utbedret lekkasjene vi har hatt fortløpende, men det er utfordrende med lekkasjer da det alltid må regne godt for å få en bekreftelse på tettheten av taket. Derfor er slike utbedringer tidkrevende, skriver k ommunikasjonsrådgiver Lasse A. Vangstein i Avinor i en e-post til Byggeindustrien.

Han forteller at de har opplevd to typer lekkasjer etter overtakelse.

– Dette var en større lekkasje ved sørfasaden av planarveggen. Dette har skjedd tre ganger, 4. desember 2015, 5. juli 2016 og nå 12. juni 2017. Det har også vært mindre drypplekkasjer fra hovedtakflaten. Dette er mindre lekkasjer som de aller fleste ikke legger veldig godt merke til, legger

Det er gjort flere utbedringer for å unngå større lekkasjer i sørfasaden.

– Hovedrenna har fått to nye utløp til nederste renne på utsiden av fasaden og hovedrenna har fått varmekabler. Teorien var nå at det ikke var mulig å fylle opp den øverste renna, men at vannet skulle fortsette ned i neste renne og derfra over taket og ut på yttersiden dersom vannmengden ble kjempestore. Denne teorien ble brutt 12. juni 2017. Haglbyger stoppet vannet i den første renna og vi fikk tilbakeslag inn i sekundærdreneringssystemet og derfra gjennom taket og ned på gulvet. Det jobbes videre med å utbedre problemet og finne løsninger slik at dette ikke skal skje igjen ved kraftig regnvær, skriver Vangstein.