Senterpartiets Per Olaf Lundteigen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nye møter om Stortingets byggesprekk

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité må møtes på nytt for å avslutte arbeidet med byggesaken som har ført til krav om stortingspresidentens avgang.

Komiteen møttes på Stortinget klokken 12.15 og har planlagt et nytt møte klokken 15.30, men selv da er det ikke sikkert at saken blir ferdig behandlet.

– Det kan hende at vi først vil være klare til å avgi innstilling fredag, sa komitéleder Martin Kolberg (Ap) på vei inn til møtet.

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen mener stortingspresident Olemic Thommessen (H) bør fratre som følge av kostnadsoverskridelsene på Stortingets byggeprosjekt. Utbyggingen blir minst 700 millioner kroner dyrere enn antatt.

Presidentskapet og administrasjonen er uenig med Riksrevisjonen, som mener Stortingets beslutning om å bevilge penger til prosjektet, ble fattet på ufullstendig grunnlag.

– Det er ikke dekning for å hevde at presidentskapet eller administrasjonen satt på informasjon knyttet til budsjettbehandlingen for 2014 som indikerte overskridelser av den foreslåtte bevilgning, skrev stortingspresident Olemic Thommessen (H) i et brev til komiteen i forrige uke.

I et intervju med VG har også stortingsdirektør Ida Børresen slått tilbake mot påstandene om at Stortinget ikke ble godt nok informert, men Riksrevisjonen holder på sitt i brev til komiteen.