Foto: Block Berge Bygg

Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg tildelt Norrønaprisen 2017

Under Norrønakonferansen 1. juni ble Block Berge Bygg tildelt den prestisjetunge Norrønaprisen for 2017.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Block Berge Bygg får prisen for sin evne til omstilling. Bedriftens historie vitner om vekst og utvikling.

Yngvar Karlsen fra Block Berge Bygg (t.v.) sammen med ordfører i Sandnes, Stanley Wirak.

Norrønaprisen har vært delt ut årlig siden 1990, og er en pris som henger høyt i næringslivet. Prisen tildeles enkeltpersoner eller firma som i særlig grad har bidratt til stimulans, vekst og utvikling av industri og næringsvirksomhet i Jær-regionen.

- Vi er stolte, men også ydmyke, i forhold til å motta en så prestisjefylt pris. Dette er resultat av et kollektivt arbeid fra alle våre medarbeidere. Gjennom 51 år har vi beholdt våre to gründeres jærske pågangsmot og tro på en industriell tilnærming til byggeprosesser – og den strategien blir bare mer og mer aktuell i dagens samfunn. I det krevende markedet vi opplever for tiden er dette svært god motivasjon. Vi takker for tilliten og Norrønaprisen, sier administrerende direktør Yngvar Karlsen.

Block Berge Bygg holder til på Øksnevad i Klepp kommune, og feiret 50-års jubileum i 2016. Bedriften ble etablert av de to lokale gründerne Gunnar Block Watne og Sigval Bergesen d.y, men den hensikt å være med å bygge regionen.

- I årene som har gått, har bedriften opparbeidet en solid kompetanse og kapasitet innen industriell tilnærming til byggeprosjekter, heter det i en pressemelding.

Yngvar Karlsen

For tiden er byggingen av Finansparken i Bjergsted, et av Europas høyeste næringsbygg med bærekonstruksjoner i tre, et stort og viktig prosjekt. Andre pågående prosjekter som kan nevnes er kjøpesenteret M44 på Bryne og boligprosjektet Brueland Gård i Sandnes, flere større og mindre byggfornyelsesprosjekt i tillegg til en rekke betongelementleveranser i hele Norge.