Adm. dir. Kjell-Ivar Myrvang i Uniteam (f.v), adm. dir. Arild Ollestad i Malthus og partner Morten Viksøy i Reiten & Co.

Malthus og Uniteam slår seg sammen - legger grunnlaget for videre vekst

Denne uken ble det kjent at modul- og containerspesialistene Malthus og Uniteam forener krefter og slår seg sammen til ett selskap. 

– Det skal gi oss kraft til å vokse både i Norge og i det internasjonale markedet, sier adm. dir. Arild Ollestad i Malthus, adm. dir. Kjell-Ivar Myrvang i Uniteam og partner Morten Viksøy i Reiten & Co.

De slår fast at sammenslåingen er industrielt, og ikke finansielt, begrunnet.

– Vi slår oss sammen for å kunne tilby bedre, mer effektive og fremtidsrettede løsninger for våre kunder, gjennom innovasjon og produktutvikling. Vårt mål er å bli det mest innovative og lønnsomme modul- og container selskapet i Norden, med ambisjon om ytterligere internasjonal vekst, sier Arild Ollestad. Han skal lede det nye sammenslåtte selskapet. Kjell-Ivar Myrvang i Uniteam går inn i rolle som utvikler og vil jobbe tett opp mot både kunder og leverandører.

– Vi er meget godt fornøyde med at Kjell-Ivar blir med oss videre på ferden. Hans kompetanse blir meget viktig for oss i tiden fremover, ikke minst inn mot satsingen i det svenske markedet, sier Viksøy. 

Skal bli større 

Det nye selskapet har klare vekstambisjoner, og forventer en vekst på minimum ti prosent i året. De legger også opp til en større satsing mot utlandet.

– Begge selskapene er allerede involvert i en rekke prosjekter utenfor landets grenser, men dette er et arbeid som vil bli intensivert i tiden fremover. En stor og robust enhet som det sammenslåtte selskaper nå blir, gjør oss i god stand til å gjennomføre denne satsingen, legger Viksøy til.

De to aktørene blir en storaktør innen modulbygg og containere. Det sammenslåtte selskapet vil ha 150 ansatte fordelt på seks land, med en årsomsetning på over én milliard kroner.

Hovedkontoret blir lagt til Malthus sine kontorer i Sandnes, mens Uniteams kontorer i Nittedal blir tyngdepunktet på Østlandet.

Som en del av vekststrategien, ikke minst mot satsingen i utlandet, vurderes også en børsnotering av selskapet.

– Om vi lykkes med vår internasjonale strategi så trengs det kapital, og en børsnotering er den beste måten å hente ut ny kapital på. Det er likevel ikke slik at en børsnotering er målet, det er bare et middel for å komme dit vi ønsker, legger Viksøy til.

Utleie

Det sammenslåtte selskapet vil i enda sterkere grad enn tidligere fokusere på utleiemarkedet.

– Vi kommer fortsatt til å selge våre produkter og tjenester, men utleie av moduler og containerløsninger vil bli vårt hovedsatsingsområde, slår Ollestad fast.

Både Ollestad og Myrvang peker på at etterspørselen etter midlertidige bygg og bygninger som kan ferdigstilles på kort tid er stor og økende, både i offentlig og privat sektor, i Norge og internasjonalt.

– Begge selskapene har allerede oppnådd internasjonal anerkjennelse for sine løsninger for blant annet sykehus, omsorgsboliger, samt midlertidige kontorer og innkvartering for industri, bygg- og anleggsbransjen, påpeker Myrvang.

Reiten største eier
Reiten & Co blir største eier i det nye sammenslåtte selskapet.

– Reiten & Co har vært en langsiktig eier i Malthus med målsetting om å skape en global aktør med betydelig konkurransekraft. Med denne sammenslåingen er Malthus Uniteam godt posisjonert for ytterligere vekst, og eierne deler visjonen om å utvikle norskeide virksomheter internasjonalt, sier Bård Brath Ingerø, managing partner i Reiten & Co og styreleder i Malthus Europe. IKM Gruppen blir nest største eier.

– Vi er stolte av å komme inn som medeiere i Malthus Uniteam sammen med Reiten & Co og resten av aksjonærfelleskapet. Sammen er vi sterkt motivert av å være med på og utvikle norskeide, internasjonale virksomheter. På sikt vil en børsnotering vurderes for å supportere ytterliggere lønnsom vekst, sier Ståle Kyllingstad, CEO og eier av IKM Gruppen.

Positive tilbakemeldinger
De ansatte i de to selskapene ble informert om sammenslåingen mandag.

– Det har bare vært positive tilbakemeldinger fra begge selskapene. Vi har vært gjennom en grundig prosess, og dette fortsetter vi med nå i det videre arbeidet. Selv om de to selskapene har lite overlappende virksomhet, er det noen funksjoner som finnes i begge selskaper, og det vil bli noe overtallighet, som vi må finne gode løsninger på, sier Ollestad og Myrvang.

De understreker at denne prosessen gjennomføres med store vekstambisjoner, ikke for å spare penger.

– Dette er noe vi gjør fordi vi kan og ikke fordi vi må, påpeker Ollestad.

Sammenslåingen skjer med forbehold om endelig godkjennelse fra Konkurransetilsynet, og partene håper å være oppe og gå i løpet av august.

– Vi ønsker å gjennomføre prosessen på en best og rasket mulig måte. Dette er viktig både i forhold til de ansatte og våre samarbeidspartnere, legger Viksøy til.