Illustrasjonsfoto

Disse kjemper om tittelen Sørlandets smarteste strømbruker

Denne våren har LOS Energy jaktet på Sørlandets smarteste strømbrukere. Nå har fagjuryen utpekt de nominerte til Sørlandets Energipris 2017.

Sørlandets Energipris deles nå ut for tredje år på rad, i to kategorier: Bedrift og offentlig.

Seks bedrifter er nominert, tre i hver kategori. Alle peker seg ut som smarte strømbrukere og pådrivere for innovative klima- og strømsparetiltak. Hvem av de seks som kåres til årets vinnere, offentliggjøres på LOS Energidag onsdag 31. mai.

Juryen i Sørlandets Energipris består av eksperter innen miljø- og energiledelse, som de siste ukene har vurdert alle de påmeldte bidragene nøye. Jurymedlemmene er Helene Falch Fladmark, daglig leder i Eyde-klyngen, Linda Rabbe Haugen, energirådgiver i Rejlers, Torstein Thorsen Ekern, prosjektleder i Klimapartnere Agder og Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS

– Alle de nominerte virksomhetene kan vise til imponerende resultater, og jeg håper Sørlandets Energipris kan inspirere flere til å bruke strømmen smartere, sier Anders Gaudestad i LOS AS.

I fjor vant ASKO Agder prisen i kategorien bedrift, og Arendal kommune vant prisen i kategorien offentlig. Begge har spart store beløp på smart strømbruk.I år er ASKO Agder nominert på nytt. 

Her er de nominerte i kategorien bedrift (i alfabetisk rekkefølge):

Alloc

ASKO Agder

Eramet Kvinesdal

Dette er de nominerte i kategorien offentlig virksomhet (i alfabetisk rekkefølge):

Arendal Havn

Kristiansand kommune

Sørlandet Sykehus HF