Montér Skien

Arrangerte «pimp my truck» blant de ansatte

Satte i gang vedlikeholdskonkurranse med fokus på HMS.

 - Trucken er det viktigste arbeidsverktøyet for mange av våre medarbeidere. Dette er kostbart utstyr som er under hard belastning. Det oppstår fort riper og skader på lakken og da er det viktig med jevnlig vedlikehold. Derfor bestemte vi oss for å kjøre i gang konkurransen "Pimp my truck", sier Kerstin Nilsson, HMS-konsulent i Optimera.

De sendte ut et kit til anleggene med vaskeprodukter, grunning og maleprodukter. Det ble tatt bilder av truckene før og etter face liften, som ble sendt inn til juryen.

- Det er viktig for oss at medarbeiderne føler et eierskap til arbeidsverktøyet og at vi tar vare på eiendelene våre. Ved å kjøre en slik konkurranse ønsker vi å skape entusiasme rundt vedlikehold, bevisstgjøring rundt eventuelle skader og hvordan de har oppstått, slik at vi setter mer fokus på HMS.

I forbindelse med konkurransen ble det også kjørt et oppfriskningskurs, "Trygg på truck", som tok for seg viktige temaer som ulykker, sikker kjøring, lasting, lossing og daglig kontroll.

- Bruk av truck medfører en risiko og dermed også et stort ansvar. Da er det viktig med jevnlig oppfriskning av sikkerhetsrutiner. Deltagelsen og tilbakemeldingene har vært veldig positiv og jeg håper at dette kan bli en ny vårtradisjon, avslutter Nilsson i en melding fra selskapet.

Det ble trukket to vinnerteam av konkurransen; Logistikk Vige og Montér Skien.

Logistikk Vige