Fra venstre: Gunnar Wedvik, Magnar Sæten og Erlend Søraker.

BoligPartner og Innholding kjøper Norhus Kjeden AS/Norhus Øst

Bolig Partner Konsern AS kjøper sammen med Innholding AS aksjene i Norhus Kjeden AS/Norhus Øst

BoligPartner-konsernet blir største eier med nærmere 80 prosent av aksjene. Oppkjøpet vil tilføre BoligPartner-konsernet ytterligere volum og konkurransekraft.

- Kjøpet av Norhus Kjeden AS er i tråd med vår strategi om å vokse videre og ta markedsandeler gjennom organisk vekst og oppkjøp. Dette vil gi synergier inn i konsernet og gjør at vi kan utnytte våre stordriftsfordeler enda sterkere. I tillegg vil det gi oss økt innkjøpsstyrke. Oppkjøpet gir også større kraft i arbeidet med å utvikle felles tomteprosjekter fremover, sier Gunnar Wedvik, konsernsjef i Bolig Partner Konsern AS i en pressemelding.

Bolig Partner Konsern AS kjøper 78 prosent av aksjene i Norhus Kjeden AS fra Lodalen Invest AS med virkning fra 1. juli i år. Innholding AS kjøper de resterende 22 prosentene. Innholding AS kontrolleres av Erlend Søraker som er en av forhandlerne i Norhus Kjeden AS. Norhus Kjeden består i dag av 11 salgskontorer på Øst- og Sørlandet. De selger 150 – 200 enheter årlig.

- Vi ser stort potensiale i kjeden og ambisjonen er å utvikle den videre slik at den vokser ytterligere. Det vil bidra til å øke vår samlede gjennomslagskraft i markedet. Norhus Kjeden har mange dyktige forhandlere som hver for seg har potensiale for vekst i sine markeder, og vi ser frem til et tett og godt samarbeid fremover, sier Wedvik.

Tidligere samarbeid

Norhus Kjeden AS har fra før et innkjøpssamarbeid med BoligPartner-konsernet. Gjennom oppkjøpet blir kjeden nå en integrert del av konsernet og vil med det få enda større nytte av konsernets kompetanse og ressurser. Hovedsetet for Norhus Kjeden AS vil bli på Hamar, som også er basen for BoligPartner-konsernet.

- Jeg er fornøyd med salget og at kjøperne er nettopp BoligPartner-konsernet og Innholding AS. Vi har hatt et svært godt samarbeid med BoligPartner-konsernet gjennom mange år og forhandlerne i Norhus Kjeden er heldige som får inn en slik kompetent og sterk aktør på eiersiden, sier Magnar Sæten i Lodalen Invest AS.

Norhus består i tillegg til Norhus Kjeden AS/Norhus Øst av Norhus Vest-gruppen, som består av Norhus Innlandet, Norhus Midt-Norge, Norhus Nord-Norge og Norhus Vestlandet. Disse er ikke en del av oppkjøpet.