Jubilanten satte tydelig pris på at så mange ønsket å delta på feiringen onsdag kveld.Kveldens konferansier Kai Krüger Henriksen.Styreleder Martin Mæland i Veidekke ASA.Adm. dir. Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.Administrerende direktør Torben Bjørk Nielsen i Veidekkes datterselskap Hoffmann gratulerer Arne Giske.Konserndirektør, landansvarlig Sverige, Jimmy Bengtsson sammen med Arne Giske.Sissel Leire, styreleder i Kruse Smith og Bygg21, var blant de som ønsket å komme med noen gode ord til GiskeKveld mest personlige tale var det datteren til Arne Giske, Marianne, som sto for.Styreleder Jon Hindar i Skiforeningen.De Lillos sto for det musikalske innslaget.

Mange ville være med å feire Arne Giske

Konsernsjef Arne Giske i Veidekke runder i disse dager 60 år. Han ønsket selv en rolig markering på kontoret - men helt slik gikk det ikke.

Resten av konsernledelsen og styret ville det nemlig annerledes, og ønsket å gjøre litt ekstra stas på den populære jubilanten. Dermed ble det invitert til en stor feiring i lokalene til det tidligere Astrup Fearnley-museet.

Rundt 250 personer var med å feiringen av Giske, og ved siden av venner og familie kom selvsagt mange fra Veidekke, men også mange fra byggenæringen ville være med å feire 60-åringen. I tillegg deltok en rekke personer fra tidligere arbeidsgivere som ABB og Skiforeningen.

Arne Giske overtok som konsernsjef i Veidekke ASA 1. juli 2013, etter Terje R. Venold. Men allerede i mai 2001 kom han inn i konsernet, da som konserndirektør og CFO. Han hadde ansvaret for Veidekkes økonomi- og finansfunksjon i seks år før han i 2007 tiltrådte som konserndirektør med ansvar for selskapets eiendomsvirksomhet i Skandinavia, før han, etter noe overtalelse fra styreleder Martin Mæland, valgte å takke ja til toppstillingen i det børsnoterte selskapet. Konsernet omsetter i dag for over 30 milliarder kroner og har rundt 7.400 ansatte i Norge Sverige, og Danmark.

Giske har også lang erfaring som operativ leder i store virksomheter og fra styrearbeid i industri- og eiendomsselskaper. Blant annet var han generalsekretær i Skiforeningen i perioden 1997-2001, og han var konserndirektør og CFO samt viseadministrerende direktør i ABB i perioden 1992-1997. Flere av kollegaene fra disse to epokene deltok også på arrangementet.

Ikke uventet var det mange som ønsket å gratulere jubilanten fra scenen, og det ble tegnet et bilde av en person som virkelig evner å se og ta vare menneskene rundt seg, i tillegg til å være en dyktig leder som bringer konsernet til nye høyder. Dette var noe både tidligere og nåværende kolleger og samarbeidspartnere alle dro frem.

Kveld mest personlige tale var det datteren Marianne som sto for, som gav tilhørerne et innblikk i konsernlederens hverdag også utenfor kontortid. Det kom her tydelig frem at han tar usedvanlig godt vare på de nærmeste rundt seg.

Arrangementet ble avsluttet med en intimkonsert av jubilantens favorittband – De Lillos.

Feiringen fant sted onsdag 15. februar, men det er 22. februar Giske formelt går over i 60-årene.