Du kan hekte opphenget på plass etter at listen er montert.

Rindalslist lanserer skyggelister med skjult spor for bildeoppheng

For handelen og håndverkerne er den nye løsningen helt uten merarbeid eller merkostnad. For sluttbrukerne betyr det at de kan henge opp bilder og flytte på dem uten å sette merker i veggen.

Løsningen har fått navnet «Bildis» og er basert på et utfrest spor på baksiden av skyggelistene. I dette spores huker man opp ferdige oppheng med billedkrok.

– Sporet er frest ut i samme operasjon som fresing av skyggen, og koster derfor ikke noe ekstra. Siden alle skyggelister fra Rindalslist nå er «Bildis», blir det ikke noe dobbelt lagerhold eller fare for feilbestillinger. Listene leveres i hvitmalt furu og kommer i fast lengde på 4,40 meter, heter det i en pressemelding fra selskapet.

­ «Bildis» er et konsept vi har stor tro på. Det smarte er at sluttbruker fra nå av kan utnytte en løsning som finnes i huset. Og husk at skyggelistene går rundt hele rommet, sier markedssjef Hege Gåsvand i Rindalslist.

Hun mener dette konseptet blir veldig vanlig utleieboliger der man ikke får lov til slå spiker i veggen, og kjærkomment for dem som ikke ønsker hull i veggen i sin egen bolig.

– Vi vet at folk har småvondt når de skal slå de første stiftene i en ny vegg. Det slipper de nå. De kan henge opp flere bilder, flytte dem opp og ned og til begge sider og ta dem vekk hvis de vil, legger hun til.

Opphengene er 1,5 meter lange og er festet i en krok som hukes på plass i skyggelista etter at lista er montert. Med hvert oppheng følger en høyderegulerbar krok til bildet. I tillegg kan man anskaffe pakninger med to løse høyderegulerbare kroker slik at sluttbruker kan henge flere bilder på samme oppheng.

– Så lenge det blir montert skyggelist med «Bildis», kan man i ettertid bestemme om man vil bruke systemet, og oppheng kan skaffes etter behov, påpeker Gåsvand.

­ Det har vært viktig for oss å gjøre «Bildis» så enkel som mulig for butikkene og håndverkerne. Produktet fikk en god mottakelse på Bygger’n sin fagmesse i januar, og vi fikk mange godord nettopp for dette. Prisen på listene er uforandret, og vi håper at dette vil gi våre kunder en konkurransefordel, tilføyer Gåsvand.

«Bildis» er utviklet og patentsøkt av Rindalslist.

Markedsjef Hege Gåsvand og Georg Aune som har utviklet produktet.